extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Tā nav nekāda manipulācija. Par to, ka Hitleriskās Vācijas laikā lielākā daļa cilvēku būtu viņu atbalstījuši, ir rakstījuši daudzi psihologi. Tā vienkārši ir, un tieši tajā jau ir problēma, ka mēs cenšamies par to nedomāt, un izlikties, ka visi būtu brīvības cīnītāji.

Šoreiz ir konkrēts gadījums – visi mani draugi Krievijā, kas raksta vk.com – atbalsta Putinu. (Tie, kas neatbalsta, droši vien neko neraksta) Kāpēc daudzi atbalsta? Vai viņiem ir kaut kas nelabs noticis, vai arī vienkārši viņi padodas sabiedrības spiedienam, ka tā ir pareizi? Gan jau ka arī viņiem karš personīgajā dzīvē nekādi un neko netraucē, tāpēc viņiem nav iemesla riskēt un protestēt pret to.

Tieši tas pats notika ar sabiedrību kovida sākumā. Atbalsts nevajadzīgiem ierobežojumiem bija milzīgs. Un tie, kas neatbalstīja, bija nodevēji. Protams, pa vidu ir visādi informācijas jaucēju, krievu boti utt., bet faktu tas nemaina, ka totalitāras izpausmes bija ļoti daudzās valstīs – Eiropā un citur, pret kurām pat bija neiespējami protestēt, jo par to arestēja. Kanādā pat bloķēja bankas kontus utt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?