extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Tas, ko tu drīksti darīt savās mājās, un tas, ko valdība drīkst darīt attiecībā pret saviem pilsoņiem, ir nedaudz atšķirīgas kategorijas. Putins (un 70% kas viņu atbalsta) arī var ielikt uz 15 gadiem cietumā to, kurš karu Ukrainā nosauks par karu, jo viņš šausmīgi un eksistenciāli baidās zaudēt Ukrainu. Tas nekādi neattaisno viņa rīcību.

Kāpēc Zviedrija varēja atļauties nekrist tik lielā panikā? Izrādās, ka tas nav nekāds zviedru unikālums, bet vienkārši viņiem tas nebija likumiski iespējams. Ir pienācis laiks izvērtēt to, kā cilvēku baiļu dēl valdībām ir tieksme kļūt totalitārām.

Jau pašā sākumā mēs ļoti ātri uzzinājām, ka kovida nāves risks caurmēra cilvēkam ir ļoti niecīgs (tas divkārt palielināja parasto nāves iespēju). Ja es varu rīt nejauši pakļūt zem autobusa, tad risks pakļūt zem autobusa ir divkāršs, ja es pārceļos uz dzīvi rajonā ar blīvu satiksmi. Cilvēki var izvēlēties dzīvot guļamistabas rajonos ar mazāku satiksmi, bet neviens jau netrako, ja kāds izvēlas īrēt dzīvokli pie Brīvības ielas vai tamlīdzīgi, vai izvēlas braukt ar moci utt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?