Skabičevskis ([info]begemots) rakstīja,
Nā.

Tu izskaties pēc viena no tiem jefiņiem, kuri, vismaz cibā, nekad nespēj atzīt, kad izrādās, ka viņi kļūdījušies.

Starp citu, ne pārāk laba rekomendācija farmaceitam, bet, domājams, profesionālajā jomā tev ir lielāka realitātes sajūta.

Es skatos, tu esi izdzēsis [info]pavisam atbildi. Droši vien, ka viņa to visu jau uzrakstīja, bet katram gadījumam arī es:

- Iemesls, kādēļ darba devējs prasa rakstīt iesniegumu, lai atvilktu tev no algas, ir tāpēc, ka, ja viņš atvelk tev no darba algas bez iesnieguma, tu viņu vari iesūdzēt tiesā un tu vinnētu. Jo, kā jau [info]pavisam minēja, darba likumā ir speciāli noteikts, kādu iemeslu gadījumos drīkst atvilkt no algas bez darbinieka apstiprinājuma.

- Mutiska saruna vai epasti šinī gadījumā neder, jo tie tipiski nav pietiekams pierādījums tiesā.

- Un tagad pats galvenais. Šāda sistēma ir tādēļ, ka ja tā nebūtu, darba devējiem būtu iespēja kāst darbiniekus dažnedažādākajos veidos, un 90os gados tā arī notika. 2000ajos mazāk, un nu jau pēdējos 10 gadus ir maz par to dzirdēts, lai arī par darbiniekiem mazkvalificētajos darbos dažreiz gadās.

Piemērs no dzīves.

Pirms gadiem 15 strādāju vienā no abām zviedru bankām Latvijā.

Mani aizsūtīja maksas kursos, par kuriem, protams, maksāja darba devējs.

Īsu laiku pēc kursu pabeigšanas es sapratu, ka man tā banka ir līdz kaklam, un gāju prom.

Man lika rakstīt iesniegumu, ka es piekrītu, lai man no pēdējās algas atvelk kursu izmaksas.

Es nepiekritu, jo man nahren tie kursi nebija vajadzīgi, tā bija bankas prasība, lai es uz viņiem eju.

Kad es sacēlu traci un gāju pie saviem priekšniekiem un priekšnieku priekšniekiem, viņi teica, ka apspriedīsies un dos man ziņu, bet, protams, nekādu ziņu tā arī nedeva.

Jo tas, ko viņi prasīja, bija pretlikumīgi (Darba likums nosaka, ka darba devējam nav tiesību prasīt atmaksāt šādas lietas, ja apmācības ir bijušas vajadzīgas darba veikšanai).

Ja šāda likuma nebūtu -- vai ja grāmatveži to neievērotu un atvilktu vienkārši pēc vadības norādījuma -- tad es būtu spiests tiesā pierādīt savu taisnību un kaut kad eventuāli dabūt atpakaļ to, kas man pienākas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?