extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-12-30 13:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kādā ziņā HIV, tuberkuloze, vējbakas un kovids ir līdzīgi?

Šis nav jautājums uz atjautību, jo, ciktāl man ir zināms, šīs ir pilnīgi dažādas slimības, kurām ir ļoti atšķirīga norise, iznākums, inficēšanās iespējamība, izplatība un ārstēšanas veidi. Varbūt vienīgi līdzīgais ir tas, ka tās rada vīrusi vai baktērijas, bet ar to visa līdzība arī beidzas.

Kāpēc mana sākotnējā prognoze, ka kovids kļūs par endēmisku slimību, līdz šim brīdim ir izrādījusies viena no visprecīzākajām? Arī šeit nav nekādas slepenas zināšanas vai atskārsmes. Tikai tas, ka es necentos novilkt neesošas paralēles ar citām vīrusu izraisītām slimībām. Bija skaidrs, ka kovids jeb SARS-CoV-2 ir koronavīrusa tips, un sākotnējie dati par lielo atšķirību slimības smagumā pēc vecuma lika domāt, ka tas darbosies līdzīgi visiem pārējiem saaukstēšanās vīrusiem (no kuriem koronavīrusi ir tikai daži). Tās bija vislielākās līdzības, tāpēc likt prognozes uz šo aspektu bija viscerīgāk.

Protams, arī nelielas zināšanas par cilvēka imunitāti palīdzēja. Bet tās arī nebija nekādas dziļās – vienkāršs princips, ka cilvēki izveseļojas no infekcijas slimībām tad, kad organisma imūnsistēma ir izstrādājusi specifisku aizsardzību, ko ietver antivielas vai T šūnu un B šūnu receptori. Šī specifiskā aizsardzība ir daudzu nejaušu DNS rekombināciju rezultātā radīti proteīni, kuriem palaimējas būt vairāk vai mazāk precīzi atbilstošiem kaitīgā patogēna proteīniem. Attiecīgi organisms tad pavairo šīs specifiskās antivielas vai T un B šūnas, lai aktīvi ar savietošanos šiem kaitīgajiem patogēniem vai to inficētajām šūnām atzīmētu tās iznīcināšanai. Pēc tam, kad infekcija ir iznīcināta, daudzas šīs B šūnas kļūst par atmiņas šūnām, kas var aktīvi pavairoties, kad atkal organismā nokļūst šie patogēni.

Tāpēc mani pandēmijas sākumā ļoti pārsteidza pārmetums no cibiņa par to, ka vēl jau nav noskaidrots, vai izslimojušai personai vispār saglabājas imunitāte. Protams, imunitāte ir ļoti sarežģīta, tur var būt visādas nianses – cik ilgi šīs atmiņas B šūnas saglabājas? Cik laba ir to atbilstība pret citiem vīrusu variantiem? Bet pēc beiziāna pieejas un esošās pamatinformācijas bija skaidrs, ka izslimošana radīs zināmu imunitāti, kurai nevajadzētu būt sliktākai par vakcinācijas iegūtu imunitāti, jo tās izveides process ir tieši tāds pats.

Arī tā izrādījās patiesība par spīti daudzajiem valdības meliem, ka mums nav nekādas informācijas par to. Man joprojām nav skaidrs, kāpēc bija apgalvojumi, ka šī pamatinformācija nav vērā ņemama. Mans pieņēmums ir, ka valdības apzināti melo, lai izrādītu totalitāru kontroli pār iedzīvotājiem. Kāpēc tiek apgalvots, ka ir jātestē visi ieceļotāji Latvijā (jo arī vakcinētie var izplatīt infekciju tikpat viegli kā nevakcinētie) un vienlaicīgi veikalus var apmeklēt tikai vakcinētie (jo vakcinētie infekciju neizplata vai izplata nozīmīgi mazāk). Skaidrs, ka abi šie apgalvojumi ir pretrunā viens otram. Valdība melo un ja cilvēki bez iebildumiem ir gatavi pieņemt šos melus kā normālu valdības darbību, tad valdībai ir brīvas rokas darīt visu, lai bez vajadzības vēl vairāk ierobežotu visu cilvēku tiesības.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dombrava
2021-12-30 19:50 (saite)
Nesen arī bija jautājums, kāpēc publiski pieejamajā statistikā par saslimstību atspoguļo tikai vakcinētos/nevakcinētos, bet ne pārslimojušos. Protams, neprecīza tā būtu, jo visi pārslimojušie nemaz tajā neuzrādītos. Jo vairāk lasu citu stāstus par saslimšanu ar covid, jo vairāk šķiet, ka arī es pirms gada to izslimoju, pat ja tests bija negatīvs. Tātad oficiāli neskaitos. Bet nu šogad pat vieglas saaukstēšanās nav bijis, pat ja bieži sanācis atrasties pārpildītās telpās un sabiedriskajā transportā. Protams, tik vienkārši to izskaidrot nevar, bet ir par ko padomāt.

(Atbildēt uz šo)


[info]formica
2021-12-30 20:06 (saite)
HIV un rona ir no Tonija juurascuucinju fermas...

https://dryburgh.com/kary-mullis-pcr-anthony-fauci/

https://youtu.be/RNjr4WEY1ao?t=2565

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?