extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2016-05-09 09:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā notievēt?
Pēc šiem datiem iespējas ir ļoti niecīgas. Tikai 1 no 200 vīriešiem un 1 no 120 sievietēm izdodas atgriezties uz normālu svaru. Apmēram 1 no 10 izdodas nomest 5%, kas ir labi, bet pat no viņiem vairums atgūst iepriekšējo svaru dažu gadu laikā.

Ja diētas būtu zāļu terapija, tad regulatori to neapstiprinātu, jo potenciālais ieguvums neatsver zaudējumu. Cenšoties novājēt, cilvēki izjūt lielu stresu, kas viņus ietekmē nelabvēlīgi.

Neirozinātne grūtības novājēt skaidro ar to, ka visi organisma hormoni, smadzenes un bioķīmija pretojas svara zaudēšanai. Šeit atkal var nākt palīgā neirozinātne – vispirms ir jāmaina domāšanas paterni, kas mainītu mūsu attieksmi pret izsalkumu, sātu utt. Bet cik viegli tas varētu būt?

Izmainīt domāšanas paternus varētu būt pat grūtāk nekā nomainīt reliģiju. Iedomājies, ka tev ir vajadzīgs kļūt par patiesu musulmani (vai kādu citu kulturāli stipri atšķirīgu reliģiju). Nav svarīgi kāpēc (laulības ar musulmani, vēlme aizbēgt no kapitālisma, ārstēšanās no alkoholisma utt.), bet galvenais, ka tu esi uzstādījis šādu mērķi. Tas pat nav tik daudz par ārējām lietām – tagad tu regulāri centīsies apmeklēt mošeju, lūgties 5 reizes dienā, ievērot ramadānu, dažreiz pārkāpjot vai neizpildot šīs prasības, bet tomēr cenšoties. Audzēt bārdu vai publiski nēsāt lakatu ikdienā atkarībā no dzimuma jau būtu vieglāk. Visgrūtāk laikam būtu regulāri lasīt Korānu un domāt par to cik dižens ir Allahs.

Nav neiespējami, daži kļūst par musulmaņiem un pat nesūdzas. Bet pieļauju, ka lielākā daļa šeit padomātu – nafig man to visu. Ieguvumi nav tā vērti.

Atgriežoties pie cilvēkiem ar lieko svaru – pirms kritizēt viņus par gribasspēka trūkumu, padomā par to, cik gatavs tu esi kļūt par musulmani.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2016-05-09 14:34 (saite)
Bet nu ko darīt, ja mērķis nedodas rokā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?