extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-11-17 19:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ja karš, tad karš.

Valdība beidzot atzīst, ka pieļāvusi kļūdas vakcinācijas kampaņā. Kariņš taisnojas, ka valdība ir sabiedrības atspulgs. Nu tā jau ir, tikai ne jau visas tautas, bet tās skaļāko bļāvēju un kontrolētāju atspulgs. Tādi kā bauda tagad sajūt, ka nu pakaļa sāk svilt, jo viņu kontroles taktika nav nostrādājusi un beidzot ir jāsāk atzīt milzīgās kļūdas, tāpēc kļūst agresīvi.

Vēl Kariņš piemin Ķīnas modeli, un jā, tur ir kārtība. Ja kādu izolē (pat ja ir negatīvs tests), tad atnāk darbinieks un ar roratslēgu nosit saimnieka suni. Izskatās, ka daudziem šeit gribētos tieši šādu modeli.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]resort
2021-11-17 21:39 (saite)
Un kāds tad ir tas Ķīnas modelis? 4000 nāves uz 1,4 miljardiem iedzīvotāju? Rofloju, nevaru. Mums ir 4000 uz 1,9 miljoniem.

Kariņš atradis kam ziepes pacelt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-11-17 21:46 (saite)
Viņš cenšas izlocīties no tā, ka nulles kovids vai tuvu tam sākotnēji bija gandrīz vai katras valdības, ieskaitot Latvijas mērķis. Latvija taču pagājušajā gadā skaitījās kovida veiksmes stāsts. Visi toreizējie ierobežojumi kā izolācija iebraucējiem un kontaktpersonu izsekošana bija domāti tieši šādai nulles kovida līmeņa uzturēšanai. Tas, protams, nenostrādāja, jo nebija gatavi ar roratslēgu nosist saimnieka suņus.

Tobrīd apņirdza un pat agresīvi vainoja Zviedriju. Tagad meklē citus vainīgos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Ķīnas modelis
[info]formica
2021-11-17 21:59 (saite)
https://youtu.be/2NIgF9Q5DlM

https://thuletide.wordpress.com/2020/12/05/chinese-covid-apocalypse-hoax-propaganda-from-early-2020/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Ķīnas modelis
[info]extranjero
2021-11-17 22:04 (saite)
Šos nebiju redzējis. Skaidrs, ka tie visi bija feiki.

Bet kāpēc? Vai tas bija, lai nobiedētu rietumus? Vai arī pašus ķīniešus, lai viņi neiebilstu totālai kontrolei.

Es vēl saprastu, ja to suni nošpricētu, nu labi, lai nošautu vai iedotu indi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2021-11-18 00:07 (saite)
Vislabaakaa Kaartiiba ir Burundi.

Death every 325,660 ppl. Population 12,375,075. Total deaths - 38
(kopaa 1035 vakcineetas personas)

https://www.msn.com/en-za/news/other/burundis-slow-start-to-covid-vaccine-campaign/ar-AAPJseo

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2021-11-17 21:40 (saite)
viņš jau tur dzied veco iebiedēšanas un apsaukāšanās dziesmu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-11-17 21:55 (saite)
Jā, centīsies pārrakstīt vēsturi. Pirmais, ko apšaubīs, ir nulles kovida plāna esamību.

https://www.isglobal.org/en_GB/-/-que-es-una-estrategia-de-covid-cero-y-como-puede-ayudarnos-a-minimizar-el-impacto-de-la-pandemia-

Viņi skaidri raksta:
Zero-COVID strategy, a more effective epidemiological and community response with fewer negative economic and psychosocial consequences

The objective of this strategy is to keep transmission of the virus as close to zero as possible and ultimately to eliminate it entirely from particular geographical areas.

Nu labi, dažām valstīm izdevās labāk kontrolēt to visu, bet par kādu cenu? Un arī nav zināms, vai tā nebija tikai veiksme. Jo desmitiem citu valstu centās to pašu, un nekas nesanāca. Savukārt Japāna neko īpaši necentās, un viņiem tik un tā viss ir labi. Pat Indijā nemaz tik slikti rezultāti nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-11-17 22:11 (saite)
Visas mājsēdes bija ar nulles kovida plānu prātā, pat ja tas netika tā paskaidrots (jo neviens tam tāpat neticētu).

Bet pēdējā mājsēde arī bija tieši pēc šī paša modeļa, lai gan nulles kovida modelis tika atmests, kad parādījās vakcinācija. Mani pārsteidza, ka neviens pat necentās balstīties uz jaunajiem atklājumiem – ka la ventilācija ir svarīgāka pat par maksām, ka izplatība galvenokārt notiek šaurās telpās (mājās), tāpēc vajag vairāk aicināt cilvēkus iet un tusēties ārā, nevis sēdēt mājās utt. Pilnīgi nekas no tā nebija. Tā pat nav kļūda, tā bija pilnīga nedomāšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

modelis: Made-by-CCP
[info]formica
2021-11-17 23:22 (saite)
https://youtu.be/u7I8eCWjnWE

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-11-17 22:15 (saite)
Vēl labi citāti:

In contrast, early preventive action to keep transmission under control not only prevents health system overload at every level of care—including care for diseases other than COVID-19—but also protects the physical and emotional health of citizens and health professionals, while also preserving social and economic life and increasing the trust and commitment of society as a whole.

Es galīgi nedomāju, ka Austrālijā, kur tagad ir milzīgi protesti, sabiedrība tagad ir saliedētāka un ar lielāku uzticību valdībai nekā Zviedrijā, kura laikam ir vienīgā valsts, kas paziņoja, ka viņiem nebūs nulles kovida politikas.

Vēl arī tas, ka ir jau labi, ja ātri un īsi pasākumi palīdz, bet Austrālijā bija jāsēž mājās mēnešiem ilgi. Pilsoņus līdz pat pavisam nesenam brīdim neizlaida no valsts. Nekas tur nenostrādāja kā iecerēts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-11-18 00:27 (saite)
Šis liek domāt, ka Eiropas valstīm nulles kovids bija padomā vēl šī gada februārī: https://fortune.com/2021/02/12/europe-grapples-with-competing-strategies-zero-covid-or-just-brace-for-a-big-wave-of-infection/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?