extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-10-31 08:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gribēju pajautāt cibai, vai jūs ievērojāt, ka Robertam Fūrmanim, slimnīcas anesteziologam, intervijā bija diezgan liela bārda?

Vai jūs arī zināt, ka šāda bārda padara par neiespējamu cieši uzlikt ķirurģisko masku vai respiratoru? Es brīnos, kā slimnīcas vadība viņam vispār atļauj tā strādāt. Lai gan iespējams, ka šobrīd viņš vispār nestrādā, jo sēž karantīnā. Bet arī citās bildēs viņš ir redzams ar šādu bārdu.

UK ir ārsti, kas nēsā bārdu reliģisku iemeslu dēļ (konservatīvie musulmaņi un sikhi), bet pat uz viņiem bija ļoti liels spiediens nodzīt bārdu kovida pandēmijas laikā. Fūrmanis izklausījās pēc tāda, kurš stingri ievēro visus noteikumus. Vai tiešām viņš arī ir pieņēmis islāmu? Vai arī šis ir gadījums, kad viņš prasa, lai citi ievērotu stingrus noteikumus, bet pats tos ignorē nelielu personīgu neērtību dēļ?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]formica
2021-10-31 11:18 (saite)
Iespeejams, ka ortodokss, taapeec nepakljaujas.

https://www.quora.com/Why-did-the-Nazis-cut-the-beards-of-orthodox-Jews

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-31 11:27 (saite)
Nu jā, varētu būt. Un es pat neko daudz neiebilstu, jo pētījumi parāda, ka pat ķirurgiem maskas nav īpaši efektīvas infekciju samazināšanā. Šeit vienkārši attieksme, ka ir labi tie ierobežojumi, kas mani neapgrūtina :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2021-10-31 12:29 (saite)
Pajautā viņam Twitter.

Vispār jau viņš ir anesteziologs nevis sterilā operāciju zālē, bet speciālistu ātro brigādē, tur, kā zināms nav darba laiks dd 9:00-17:00 un citi viņa darba pienākumi nav saistīti ar to, kur jābūt sterilam. Un uz ceļa vai cita negadījuma vietā svarīgi lai zin, ko dara, tāpat pacientiem dos antibiotikas. Vīriešiem bārda aug ātri (lielai daļai) un katrs pats var izvēlēties cik jaunu vai vecu bildi likt soc.tīklos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-31 12:35 (saite)
Man nav tviteris.

Antibiotikas pret kovidu nepalīdz, lol.

Prasība lietot maskas jau nav tikai ārstiem bet daudzās vietās arī veikalu apmeklētājiem. Ir dažas bildes, kur viņam ir šī maska zem bārdas.

Sikhiem šo problēmu atrisināja ar īpašām maskām, kas pielāgotas bārdām. Varbūt tu vari viņam tādas tviterī ieteikt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2021-10-31 12:48 (saite)
Lol, viņš ir NMPD ārsts-speciālists, kas brauc uz negadījumu vietām un tur stabilizē stāvokli kā reanimatologs-anesteziologs. Un nesterilos apstākļos smagi cietušiem pacientiem, kam nepieciešams traheorubuss vai traheoromija antibiotikas dod neatkarīgi no tā, ir vai nav kovids, lol. Jo operāciju zāle nav vienīgā vieta, kur drīkst strādāt anesteziologs-reanimatologs

Un kur ir teikts, ka viņš nenopako bārdu sterili tikai tādēļ, ka kkādam čalim cibā pēkšņi kkad nepatīk?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-31 13:25 (saite)
Visiem citiem šajā brigādē ir jālieto cieši pieguļošas maskas, bet uz viņu šie noteikumi neattiecas, jo “visiem pacientiem dod antibiotikas”.

Turklāt maskas vispār nekad nav bijušas par to, lai nodrošinātu sterilitāti. Seja vispār netiek sterilizēta un nav sterila pēc definīcijas. Masku ideja ir, lai samazinātu kovida izplatību. Nu protams, uz viņu tas neattiecas, jo daži ir vienlīdzīgāki par citiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?