extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Reliģija nevar radīt “šizu” vairāk kā jebkura cita lieta sabiedrībā. Šeit drīzāk tiek jaukta cēlonība ar korelāciju, jo cilvēki ar psihiskām problēmām biežāk meklē atbalstu reliģijās, tāpēc tur šādus cilvēkus var visvairāk atrast. Cits aspekts, ka kā jau visur reliģiskās kopienās ir gan pozitīvie, gan negatīvie aspekti.

Šizofrēnijas ārstēšana ar zālēm nav veiksmes stāsts. Zāles palīdz tikai apmēram 70% pacientu. Taču tās palīdz tikai ar paranojas un halucinācijas (tos sauc par pozitīvajiem simptomiem) mazināšanu, bet nav efektīvas negatīvo simptomu (sociālā izolācija utml.) ārstēšanā. Turklāt tām ir ļoti nopietni blakusefekti – parkinsona simptomi, triekas lēkmes, distonija, trīce, ievērojams svara pieaugums utt., ka daudzos gadījumos ieguvums ir ļoti apšaubāms. Tiek uzskatīts, ka zāles arī bojā smadzenes un paradoksāli pastiprina šizofrēniju, ko tām vajadzētu ārstēt. Būtībā tās samazina cilvēka mūžu par 10-15 gadiem, īpaši neuzlabojot dzīves kvalitāti. Bet dažreiz zāles ir vienīgais, kas var novērst paranoju.

Lai gan ir arī zināms, ka dzirdes halucinācijas sabiedrībā pieredz daudz vairāk cilvēku, taču lielākā daļa no viņiem iztiek bez psihiatru palīdzības. Psihiatrija un zāļu izrakstīšana šiem cilvēkiem varētu tikai kaitēt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?