extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-10-09 08:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bija raksts, ka izglītības trūkums ir iemesls dezinformācijai par vakcīnām.

Tad jājautā – kāds izglītības līmenis ir Levitam, kurš izsakās, ka “kovids pa pilno ņem priekšā nevakcinētos”? Domāju, ka ar šo izteicienu viņš ievērojami samazināja cieņu pret Latvijas Republikas prezidenta amatu gan izglītoto, gan neizglītoto cilvēku vidū.

Ir jābūt ļoti uzmanīgiem tajā, kā cilvēkiem tiek pavēstītas ar medicīnu saistītās lietas. Dažreiz, kad cilvēki man jautā, kam ir domātas tās vai citas zāles, es nekad par antidepresantiem nesaku, ka tās ir zāles pret depresiju, jo šis vārds “depresija” cilvēkus satrauc. Tā vietā es vienkārši saku, ka tās ir zāles pret nomāktu garastāvokli. Tad cilvēki to uztver vieglāk un ir mazāka pretestība pret šo zāļu lietošanu.

Šoreiz vakcīnas ir daudz svarīgākas un informāciju nedrīkst izteikt vieglprātīgi. Šie dažādie paziņojumi un visa politika Latvijā ziņošanā par vakcīnām ir ārkārtīgi neprofesionāla, un ir ļoti žēl, ka augsti stāvošas amatpersonas ar vieglprātīgiem izteicieniem rada satraukumu cilvēkos. Šīs lietas nepaliek bez sekām un diemžēl sekas būs tika mazāka vakcinācijas aptvere.

Šeit ir līdzīgs pamācošs piemērs, kā valdības amatpersonas izteicieni noved pie nevēlamiem rezultātiem. Raugoties uz šo ar atpakaļskatu, tas bija nevajadzīgs emociju izvirdums. Tagad mēs zinām, ka laba ventilācija bija ļoti būtiska, un ja tā bija nodrošināta, tad nebija vajadzības slēgt Teslas ražotni. Arī vēlāk nekāda papildu saslimstība ražotnē netika novērota. Un tagad ir problēmas ar automašīnu ražošanu, jo kovida dēļ ir iestrēgušas piegādes ķēdes (šķiet čipu ražošanā).

Var nepiekrist noteiktiem viedokļiem, bet nav pieļaujama cilvēku demonizēšana – arī tad, ja viņi atsakās no vakcīnām. Emocijas ir jāsavalda un jāļauj cilvēkiem izvēlēties.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]formica
2021-10-09 09:54 (saite)
Ja CCP nolems okupeet Taivaanu (TSMC), var atklaaties, ka chynaflu ir tikai iegansts, ne ceelonis chipu deficiitam.

https://www.aier.org/article/the-great-semiconductor-shortage/

"..there's a looming shadow over TSMC, which supplies chips for our cars, iPhones, and the supercomputer managing our nuclear stockpile: China's President Xi Jinping, who has intensified his long-time threat to seize Taiwan.

China's attempts to develop its own advanced chip industry have failed and so it's been forced to import chips. "

https://thediplomat.com/2020/12/would-china-invade-taiwan-for-tsmc/

(Atbildēt uz šo)


[info]indulgence
2021-10-09 11:12 (saite)
Levits takš nav mediķis, tā kā viņa izteikumā "tautai saprotamā valodā" akurāt redzams izglītības trūkums šajā jomā. Pie tam arī ne kurš katrs mediķis par to tiesīgs izteikties, jo lielākajā daļā medicīnas apakšnozaru noklausās tikai mikrobioloģijas pamatkursu, tā teikt, iztikas minimumu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-11 08:45 (saite)
Mikrobioloģijas kursā nemaz nemāca, kā runāt ar pacientu. Nezinu, cik daudz to māca ārstiem Latvijā (UK farmaceitiem tas faktiski bija galvenais mācību priekšmets), bet to var apgūt arī praksē ar pieredzi. Vajag tikai gribēt un būt kā draugam-padomdevējam, nevis tēlot priekšnieku ārsta-pacientu attiecībās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?