extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2016-02-15 08:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
LGBT (ne)diskriminācija asins ziedošanas jautājumos
Šis wikipēdijas raksts par MSM asins ziedošanas aizlieguma kontroversiju ir ļoti labs piemērs, ka ne viss, par ko iet protestēt studenti un aktīvisti, ir pamatoti un atbalstāmi.

Īsumā, daudzās valstīs gejiem ir aizliegts nodot asinis, jo HIV izplatība viņu vidū ir daudz lielāka. Iemesls ir tāds, ka ar pašreizējiem HIV testiem nevar noteikt nesenu infekciju, tāpēc var tikt apdraudēti ziedoto asiņu saņēmēji.

Cik var redzēt pievienotajā kartē, šī politika tiek diezgan aktīvi izskatīta un adaptēta atkarībā no jaunākajiem datiem. Ja valstī statistika uzrāda, ka geji ir kļuvuši apzinīgāki seksuālās attiecībās un HIV izplatības līmenis viņu starpā krītas, tad šī politika tiek atcelta (ar šo apsveicam Latvijas gejus). Vai arī aizstāta ar 1 gada ierobežojumu pēc pēdējām seksuālām attiecībām, ņemot vērā jaunāko HIV testu jutīgumu.

Tas gan nav traucējis ASV studentiem rīkot boikotus un LGBT aizstāvjiem to nosaukt par homofobiju un diskrimināciju. Tā nu gadās, ja pietrūkst laika iedziļināties jautājumā. Ne čital, no osuždaju (nelasīju, bet nosodu). :D

P.S. Paldies cj. zirgam, kas mani iedvesmoja šo uzrakstīt.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2016-02-16 02:00 (saite)
Cik esmu bijis tiešā saskarsmē un + infa no neta, tad ''mail geji'' maina partnerus vidēji katru pusgadu. Ņemot vērā, ka anālais ir daudz riskantāks - well, tikai loģiski.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?