extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Pat pārskrejot pāri var redzēt, ka pastāv OHSS (Ovarian hyperstimulation syndrome) risks. Dažas jautājumu un atbilžu lapas olšūnu donoriem norāda, ka OHSS risks ir 1%. Tāpēc es diez vai automātiski paļautos tikai uz to, ka kāds saka, ka šāda riska nav. Iespējams, ka visu rūpīgi izvērtējot, reālais risks patiešām ir minimāls, bet kā jau ir pietiekami daudzās vietās minēts – šādu skaidru pētījumu vēl nav.

Lielākais slikta dzīvesveida (nevis dzīves) apstāklis ir liekais svars, kas diemžēl kļūst izplatītāks arī Latvijā. Tam līdzi nāk arī diabēts, lai gan ne visi iemesli ir zināmi.

Es arī nepiekrītu idejai, ka rietumvalstīs pacientu aizsardzība vienmēr ir visaugstākajā līmenī. Šis jautājums jau pacēlās, runājot par homeopātiju, kad Belēvičs atsaucās – bet Vācijā lieto! Tā ir tāda sevis noniecināšana un rietumvalstu apjūsmošana. Latvijas medicīna ir nabadzīgāka, bet daudzi speciālisti tajā ir pasaules līmenī, un šo speciālistu viedokli mēs varam ņemt vērā. Dažādu valstu prakse ir dažāda, un IVF ir tāda lieta, kas vēl nav līdz galam sabiedrībā izprasta un atbilstoši regulēta. Nevajag uzreiz domāt, ka Latvijas pieeja ir automātiski nepareiza tikai tāpēc, ka tā atšķiras.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?