extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-08-22 21:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
The Vaccinated Are Worried and Scientists Don’t Have Answers

Tātad vakcīnas samazina iespēju nomirt desmitkārtīgi. It kā nav skaidrs, vai tas attiecas uz visām vecuma grupām vai tikai uz gados veciem cilvēkiem. Šķiet, ka šī efektivitāte ir pēc 6 mēnešiem. Bet loģiski, ja vecāki cilvēki saņēma vakcīnas pirmie, tad šie 6 mēneši jau ir vai drīz būs pagājuši.

Tagad cits vakcinētais apciemo šādu cilvēku, un ja nu gadās, ka viņš atnes infekciju (inficēšanās iespēja ir samazināta tikai par 50%). Var viegli atrast gadījumus, kad tas ir noticis un kāds, kurš jau iepriekš bijis ar dažādām slimībām, ir arī nomiris. Ar kovidu vai no kovida – kurš gan to var noteikt?

Neirotiskajiem tā ir liela brēka – vakcīnas nestrādā. Liekam atpakaļ visus ierobežojumus, maskas, mājsēdes, slēdzam veikalus utt. Lai gan šie pasākumi ir efektīvi tikai par 10% vai 20%, tas ir, salīdzinot ar vakcīnu efektivitāti (90%), diezgan nebūtiski.

To visu saku, lai parādītu, ka nav svarīgi, cik relatīvi droša ir situācija, vienmēr var ierobežot brīvību.

Vienmēr ir mūžīgais pretarguments – lai nepārslogotu slimnīcas. Bet ir pagājuši gandrīz 2 gadi. Ir bijis laiks, lai slimnīcu kapacitāti palielinātu. Lielākajai daļai saslimušo nevajag nekādu specifisku ārstēšanu – pamatā tikai gultasvietas un skābekli, un medmāsas, kas uzrauga, izmēra pulsu, asinspiedienu, SpO2 utt. Ir tērēti miljardi dīkstāvēm, bet neviens politiķis pat nevar kaut ko izdarīt, lai vairāk samaksātu ārstiem kaut vai par to pašu vakcinēšanu. Laikam ar domu – nu tūlīt, tūlīt un viss kovids beigsies. Būsim tikai veltīgi naudu izmetuši. Mēs taču ar tādu pompu slēdzām reģionālās slimnīcas, pat sūtījām specdienestus, lai iedauzītu tās Bauskas tantes, kas uzdrošinājās protestēt. Nē, nekādas kapacitātes palielināšanas nebūs, jo es tā teicu. Tā vietā slimnīcas paliks ar tikai dažām gultasvietām, un jūs visi sēdēsiet mājās un pat uz veikaliem neiesiet.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2021-08-23 07:50 (saite)
par veikaliem - šnabja veikaliem jābūt vaļā, jāslēdz skolas un sporta klubi.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?