extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-08-13 11:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Visšaubīgākie par vakcīnām ir... tie, kam ir PhD. https://twitter.com/jeffmgould/status/1425762181270880256



Cilvēku ar PhD ir maz, tāpēc tas maz ietekmē kopējo rādītāju. PhD nav idioti, tieši otrādi – tie ir cilvēki, kas ir gudrāki par pārējiem, un spēj labāk izvērtēt statistiku un citus aspektus. Tā kā veselības iestāžu komunikācija ir bijusi ārkārtīgi slikta, daudzi no šiem gudrākajiem cilvēkiem ir apjukuši par pretrunīgajām ziņām un, atklāti sakot, žurnālistu dezinformāciju.

Piemērs. Veselības inspekcija aizliedza Latvijā lietot Astra Zeneca vakcīnu lielāku asinsrecekļu dēļ. Jaunākais plašais pētījums no Spānijas liecina, ka šai vakcīnai nav lielāks asinsrecekļu gadījumu skaits, tas ir apmēram vienāds kā Pfizer vakcīnai. Ja AZ vakcīna nav atļauta šo asinsrecekļu dēļ, tad arī Pfizer vakcīnu nevajadzētu atļaut. Vai arī atļaut abas, bet tad veselības inspekcijai un veselai rindai ekspertu būtu jātaisnojas, ka bija kļūdījušies, bet ar labiem nodomiem un piesardzības principa vadīti.

Bet to viņi nedara, un tā vietā noziedo atlikušās AZ vakcīnas Āfrikai ar nedaudz rasistisku motivāciju – tur cilvēki ir nabadzīgi, viņiem derēs šīs 2. šķiras vakcīnas, kuras baltajiem cilvēkiem ir pārāk riskantas.

No organizatoriska viedokļa šobrīd Latvijā nav problēmu ar vakcīnu piegādēm, tāpēc lēmums vairs nelietot AZ vakcīnu man nešķiet izšķirošs. Bet tad tā arī vajag paskaidrot, nevis mēģināt izlocīties. Cilvēki ar PhD redzēs cauri šiem līkločiem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2021-08-13 17:43 (saite)
Mans brālis saņēma az vakcīnu centrā, bet kad vajadzēja otro devu, tad pateica, ka az Rīgā vairs nav, un aizsūtīja uz Jaunjelgavu. Nav brīnums, ka uzticība ministram ir tik zema, jo realitāte atšķiras no viņu teiktā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?