extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-05-27 13:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latvijā sāk kriminālizmeklēšanu par nolaidību vakcīnu iepirkumos. Saka, ka muļķība nav noziegums, bet būtu tikai pareizi, ja toreizējais veselības ministrs dabūtu kādu laiciņu pasēdēt aiz restēm.

Savukārt Austrālijā autoritātes turpina dzīt pilnīgo muļķi. Nepietiek, ka viņiem jau tā valsts ir pilnībā slēgta aiz atslēgas vairāk nekā gadu. Tagad viņi Melnburnā 17. reizi sāk jaunu lokdaunu, jo izrādās ar karantīnu kovids nemaz nav tik viegli ierobežojams. Bet veids, kā tas ir noticis, gan liek nogrozīt galvu – jau sen ir zināms, ka kovids izplatās ar aerosoliem un nekāda 2 metru distancēšanās slēgtās telpās nav pietiekama. Būtu kaut vai attaisījuši logu un izvēdinājuši istabu, ja reiz ir žēl naudas labai ventilācijai.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mranarhs
2021-05-28 10:58 (saite)
Tas nenotiks.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-28 11:05 (saite)
Cik daudz esi gatavs par to solīt?

Varbūtība nav liela, bet es teiktu, ka ir 10% iespējamība, ka kādu notiesās arī. Es nekad nedomāju, ka Sarkozi tiks notiesāts, bet tas notika. Tāpat Epšteinu sāka tiesāt utt.

Tie ir dažādi pārkāpumi, bet šajā gadījumā es konkrēti redzu ļoti lielu nolaidību pat ar vēl nopietnākām sekām nekā iepriekšminētajos piemēros. Cita lieta, cik gatava ir mūsu tiesu sistēma to izmeklēt, plus vēl tas, ka ministriem laikam ir politiskā imunitāte utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2021-05-28 11:39 (saite)
Sarkozī notiesāja par korupciju.

Teiksim, ja Viņķele aplaupītu banku, tad viņu notiesātu. Šajā gadījumā? Nav viena individuāla lēmumu pieņēmēja. Otrkārt, par vakcīnu iepirkumiem nav bijušas konkrētas, nepārprotamas instrukcijas iepirkt. Visdrīzāk pat ierēdņus (piemēram, Henkuzenu), nenotiesās.

Derēt netaisos, lai izmeklē un lai spriež tiesa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-28 11:58 (saite)
Racionālistu vidū tagad ir populāri piešķirt savām pārliecībām prognozējamo varbūtību. Tas labāk parāda, ka lietām nav tikai 0% vai 100% varbūtības.

Sankcijas pret Henkuzenu vispār ir galīgi neizprotamas. ZVA mandāts nav zāļu iepirkumi, to viņiem darīt pat būtu interešu konflikts, jo viņi ir zāļu reģistrācijas apstiprinātāji.

Tas, ka izmeklēšana vainoja viņu, liecina, ka vai nu tie cilvēki vispār neko nerubī, vai gluži otrādi – viņi cenšas pasargāt īstos nolaidīgos cilvēkus. Tieši šī iemesla dēļ es atbalstu kriminālizmeklēšanu. Pat ja nevienu neiesēdinās, tā varētu labāk atklāt šo nolaidību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2021-05-28 12:53 (saite)
Šobrīd kriminālprocess ir par faktu, nevis par personām.

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/vinkele-atkapjas-no-partijas-kustiba-par-valdes-pec-kriminalprocesa-saksanas-par-covid-19-vakcinam.a406471/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-28 20:20 (saite)
Šeit noskaidrojas jau nedaudz vairāk lietas apstākļi: https://www.apollo.lv/7259255/atklata-jauna-informacija-par-perna-gada-pretrunigo-covid-19-vakcinu-iepirkumu

Skaidra, ka tā pirmā izmeklēšana bija pilnīgs brāķis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?