extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Es saprotu, ka politika ir politika, un īstos iemeslus mēs īsti nezinām. Bet pārsteidz, ka neviens komentētājs pat nepiemin šeit minētos Viņķeles 6 neizdarības punktus, it kā tie nebūtu pat svarīgi. It kā kompetence kā tāda vispār nav svarīga. It kā svarīga ir tikai PR, spēja būt čomiskam, patikt cilvēkiem, kad runā TV utt. Normālos laikos varbūt tas ir daudz svarīgāk, bet šobrīd ir krīze, un ir vajadzīgi rezultāti, kuru viņai nav.

Es neko nesaku par visiem pārējiem pasākumiem, jo par tiem var bezgalīgi strīdēties, cik tie ir efektīvi. Es personīgi uzskatu, ka lokdauni nodara vairāk ļaunuma nekā labuma. Bet beidzot ir viens līdzeklis, kas ir ļoti efektīvs un praktiski bez negatīvajām sekām, bet tagad no valdības pēkšņi tāds čušs... It kā viņi paši neticētu vakcīnām (ko es pieļauju kā lielu iespējamību, jo pat daudzi mediķi ir skeptiski pret kovida vakcīnu).

Mans aprēķins apakšā vēl nav gluži precīzs, jo izlaidu faktu, ka pirmās vakcinējās grupas ir īpašas ar daudz lielāki infekciju biežumu un/vai ievērojami smagākām sekām (tāpēc jau tās ir izvēlētas kā pirmās grupas). Es varu tikai minēt, ar kādu skaitli jāpareizina šie rezultāti, bet tas varētu būt vismaz 10. Tāpat, ja aizkave (piemēram, par vismaz 9 dienām) netiek novērsta ilgāku laiku, tad attiecīgi kopējais zaudējums var augt un augt. Protams, var jau cerēt, ka Viņķele labosies un pēc kāda laika spēs visu operatīvi nodrošināt, bet cerība tam nav liela.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?