extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Kretīniski ir pašam neieguldīt nelielas pūles.

Es tev izskaidroju, kāpēc nav korekti jautāt pēc atsauces.

Šis nav zinātnisks darbs, bet ātra informācijas sniegšana. Es nevaru atrast pat atsauci, kur Viņķele nosoda slimnīcas administratīvo darbinieku (nevis tikai mediķu) vakcinēšanu, lai gan to rakstu es lasīju pirms dažām dienām tvnet un pārlasīju vairākas reizes. Bet šodien es viņu nevarēju atrast.

Šādu atsauču meklēšana prasa ļoti daudz laika, kura man nav, jo jāstrādā. Un nav jau arī svarīgi, vai tie ir 30% vai 40%. Bet šo iespaidu es esmu guvis no vairākiem rakstiem, no sociālajiem tīkliem, grupās, kur diskutē tieši ārsti, un tāds ir mans iespaids. Man nav svarīgi, vai tu tam tici vai nē. Pat man pašam tas ir tikai kā viens no izskaidrojošiem momentiem, kāpēc ar vakcīnām neiet tik ātri kā būtu sagaidāms.

Tāpat es nedomāju, ka ir viens noteikts iemesls, kāpēc vakcinēšana ES ir lēnāka, kuru novēršot viss notiks. Tā ir visas kopējās kultūras vai attieksmes lieta, kaut kas tāds, kas piemīt sabiedrībai vai sistēmai. To nevar tik vienkārši izmainīt. Acīmredzami Izraēlā (kur noteikti arī ir daudz vakcīnu skeptiķi, antivaxx utt.) tomēr ir radusies šī ideja, ka vakcinācija ir svarīga lieta, kas ir steidzami jāizdara – tur lūzt vai plīst.

Acīmredzami Eiropā mums nav tādas apziņas. Ir kaut kāda neskaidra paļaušanās, ka gan jau valdība visu izdarīs. Ikviens profesionālis vai valdības ierēdnis tikai jūtas kā skrūvīte un gaida norādījumus no augšas. Droši vien bailes kaut ko izdarīt nepareizi ir lielākas nekā dedzība īstenot vakcinācijas kampaņu.

Un pat ja būtu šī dedzība, tad Viņķele jau ātri vien atvēsinātu šos karstos prātus – kaut vai ar to pašu nosodījumu, ka nav vakcinēti pareizie cilvēki.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?