extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-11-23 23:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Interesantākās lietas politikā notiek, nevienam tās nemanot. 3. novembrī vēlēšanās Kalifornijā vēlēja ne tikai par, jūs jau zināt ko, bet arī par vairākām praktiskām lietām ar vietēju nozīmi, bet kurām parasti rodas sekotāji pārējos štatos un pat globāli visā pasaulē. Šoreiz uzvaru svin tie, kas vēlējās:

1) noraidīt obligāto diversitāti (http://archive.is/r3B7q). Apsveicu viņus ar šo uzvaru pār rasismu, kurā ādas krāsai ir lielāka nozīme par kvalifikācijām,

2) noraidīt valdības aizliegumu koplietošanas auto pakalpojumu sniedzējiem (kā Uber, Lyft) būt pašnodarbinātajiem: https://www.latimes.com/business/technology/story/2020-11-13/how-uber-lyft-doordash-won-proposition-22

Otrais bija īpaši zīmīgs ar to, ka vairums melnādaino un latīņu balsoja par iespēju būt par pašnodarbinātajiem pretstatā baltajiem, izglītotajiem liberāļiem, kuri balsoja ar attieksmi: ja nabagiem nav ko ēst, tad lai viņi ēd kūkas ja viņiem nav naudas, tad lai atrod labi apmaksātu balto apkaklīšu darbu ar visām privilēģijām.

Un vispār, kas tie par liberāļiem, kas balso par lielāku valdības kontroli?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mranarhs
2020-11-24 10:51 (saite)
Tavs jautājums par liberāļiem ir svarīgs. Ja runājam par Latviju, tad jāņem vērā fakti - ES politika ir daudz liberālāka par Latvijas politiku. Attiecīgi liberāļiem ir izdevīgi panākt pēc iespējas lielāku ES kontroli, jo tādējādi Latvijā būs vairāk liberālisma.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-11-24 11:20 (saite)
Viena problēma ar ES ir, ka iedzīvotāji nevar balsot par konkrētiem politikas jautājumiem ES līmenī. Kalifornijas piemērs apliecina, ka dažreiz liberāļi var dzīvot savā burbulī, atrauti no parasto cilvēku dzīvēm un interesēm. Valsts līmenī vismaz var sarīkot referendumu, lai noraidītu vai pieņemtu kādu jautājumu. Nebūtu pareizi, ja ES kontrole būtu augstāka par šādos referendumos pausto gribu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2020-11-24 14:34 (saite)
Latvijā arī nevar nobalsot par konkrētiem jautājumiem Latvijas līmenī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mranarhs
2020-11-24 14:35 (saite)
ES līmenī ir iespējami referendumi. Tikai jāsavāc nepieciešamais parakstu skaits.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-11-24 15:26 (saite)
Es tik sīki to visu nezinu. Bet šis prop 22 man atvēra acis, cik liberāļi var būt ignoranti par daudzu cilvēku vajadzībām.

Daudzi cilvēki dažādu iemeslu dēļ nespēj būt darbinieki, kur no viņiem prasa regulāras stundas būt darbā un apņemšanos darba devēja priekšā. Viņiem pašnodarbinātā stāvoklis ir ļoti izdevīgs, un dažreiz pat vienīgais veids, kā viņi spēj pelnīt naudu. Bet ja sabiedrībā viņi ir minoritāte, tad demokrātiskā sabiedrībā vairākums var nobalsot, lai viņiem šo iespēju atņemtu. Uber lobijs šoreiz izskatās, kā lielo kompāniju ietekmēšana, bet realitātē tas ir savstarpēji izdevīgs darījums.

Kā lai tagad pēc šī visa uzticas liberāļiem? Viņi ir tuvāki marksistiem, kas arī deklarē, ka visu dara darbaļaužu labā, bet realitātē sagādā viņiem vienas vienīgas nepatikšanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2020-11-24 15:40 (saite)
Vai konservatīvie nemēdz būt "ignoranti par daudzu cilvēku vajadzībām"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?