extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Laulības kā tādas ir publisks pasākums. Par to principā notiek izziņošana. Pēc nāves jau tu pārstāj būt privāta persona, turklāt tas var būt sabiedrības interesēs – kā mantinieki utt., tas viss ir ļoti loģiski.

Strīds par Jutu nebija par vārda maiņu, bet tieši par diplomu – uz kāda vārda un vai vispār viņai ir šāda izglītība. Es pat iedomājos gadījumu, kad tas tiešām var būt pamatoti – piemēram, tu piesakies darbā, un apgalvo, ka tev ir izglītība, bet darba devējam ir aizdomas, ka tavs diploms ir viltots. Skaidrs, ka ir jābūt iespējai par to pārliecināties, bet tad tas ir tāds pamatojums. Tas nav tā, ka Delfi raksta universitātei, ar prasību, lai izsniedz izziņu par hederas izglītību, jo viņa cibā esot apgalvojusi, ka viņai tāda ir, bet mēs īsti tam neticam. :D

Man nešķiet, ka militārā dienesta datiem būtu jābūt publiskiem. Noteikti, ka varbūt tos noteiktos gadījumos iestādes var pārbaudīt – nu tur pensiju aprēķiniem, darba stāžam, pabalstiem utml. Varbūt vēl apsardzes darbos, kā pierādījumu pieredzei utt. Ja tie ir publiski, tad es gribētu, lai tos tomēr padarītu vairāk privātus. Neredzu lielu sabiedrības labumu no to publiskuma.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?