extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-09-10 17:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā tur īsti ir ar to VDAR likumu? Ar kādām tiesībām kaut kāds delfi var iegūt ziņas par cilvēku no arhīva bez viņa piekrišanas?

https://www.delfi.lv/news/national/politics/arhiva-izzina-apliecina-medina-dienestu-psrs-armija-afganistanas-veterans-domigs.d?id=52457763

Man likās, ka tas ir atļauts tikai uz publiski pieejamiem datiem. Vai tiešām tava dienesta vai mācību ieraksti tādi ir? Un šajā gadījumā es arī neredzu, ka tam ir kaut kāds sabiedrisks labums. Vienkārši dažu cilvēku ziņkārība par lietām, kas nav būtiskas.

Man šķiet, ka bija pat gadījums ar Jutu Strīķi (nu jau mirušu), kad daudziem bija neskaidras viņas vārda maiņas un viņi pieprasīja no universitātes, lai sniedz ziņas, ar kādu vārdu viņa ir saņēmusi diplomu vai tamlīdzīgi, un universitāte viņus pasūtīja. Privātas ziņas un nav sabiedriska labuma, tāpēc nesniedzam.

Vai dienests nav kaut kas līdzīgs kā izglītības iestāde? Ok, noteiktām valsts iestādēm varbūt tas ir vajadzīgs, bet ne jau publiski katram ziņkārīgajam būtu tas jāatklāj.

Turklāt šie dati nav neko par sliktu Mediņam, tāpēc nederēs iebildumi, ka par viņu atklāja kaut ko nepatīkamu tāpēc cenšas aizsegties ar likumu. Šis ir tieši vislabākais piemērs par principu, kad datu privātumam ir jēga.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?