extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-09-06 07:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Policija nogalināja Elijah McClain tāpēc, ka viņš bija autists, nevis tāpēc ka viņš bija melnādainais. Viņš vienkārši gāja pa ielu, maskā, klausīdamies mūziku un iegrimis sevī, bet cilvēkiem tas likās aizdomīgi tāpēc viņi izsauca policiju. Policijai tas arī likās aizdomīgi, tāpēc mēģināja viņu aizķert aiz rokas. Kā autistam Elijam nepatika pieskārieni, tāpēc viņš lūdza tā nedarīt, un tas policiju saniknoja vēl vairāk, un sāka viņu vēl vairāk fiziski aizskart, lai apcietinātu bez jebkāda iemesla.

Tad policija lūdza paramediķus viņam injicēt ketamīnu, un paramediķi tā arī izdarīja, lai gan pēc tā nebija nekādas klīniskas vajadzības. Iespējams, ka tas arī nonāvēja Eliju, jo viņš bija citāds un arī viņa reakcija uz sedatīvo līdzekli bija citāda.

Šis gadījums ļoti labi parāda cilvēku rasismu pret autistiem. Daudzi protestēja par viņa nāvi policijas rokās, bet tas neguva lielu atbalstu, jo kuram gan gribas aizstāvēt dīvainus autistus? Daudz vieglāk ir tikumsignalizēt par tādiem noziedzniekiem kā Floids vai Bleiks, jo lai gan viņi bija izdarījuši sliktas lietas, kuru dēļ bija pelnījuši tikt apcietināti, viņi vismaz nebija autisti. Cilvēku izpratnē autists ir daudz sliktāks par izvarotāju vai sievas sitēju.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?