extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-07-03 20:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kāpēc ir loģiski, ka ASV izpērk visus remdesivīra krājumus
Šīs jaunās zāles ir tikko apstiprinātas koronavīra ārstēšanai slimniekiem smagā stadijā. Tās gan nav īpaši efektīvas – tās samazina vidējo hospitalizācijas laiku par 4 dienām. Nav pierādījumu, ka šīs zāles samazinātu mirstību. Būtībā tās ir komforta zāles. Mazāk gulēsi slimnīcā, bet nav garantijas, ka izglābs kādu no nāves.

Vēl šo zāļu cena ir diezgan augsta – ap $2500 par ārstēšanas kursu. Tas ir jāsalīdzina ar izmaksām slimnīcā. ASV viena slimnīcā pavadītā diena izmaksā vismaz $2000. Bet šajā gadījumā par atrašanos intensīvās aprūpes nodaļā izmaksas varētu būt vēl lielākas, varbūt pat $5000 vai $10 000. Samazinot laiku slimnīcā par četrām dienām, ar šīm zālēm tiek ietaupīti vismaz $17 500.

Citās valstīs medicīnas izmaksas ir daudz piezemētākas, un UK ietaupījums dažkārt varētu neatsvērt šo zāļu cenu. Tāpēc veicot šo zāļu iepirkumu diez vai citas valstis ļoti cīnījās par to, lai tiktu pirmās rindā pie šo zāļu piegādēm. No biznesa viedokļa pat būtu neizdevīgi tām cīnīties, jo pie lielāka pieprasījuma ražotājs varētu noteikt cenu vēl augstāku, un to iegāde kļūtu vēl neizdevīgāka.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2020-07-04 00:42 (saite)
citi nošķaudās uz patentu un ražo paši, ir bijuši precedenti šķiet Brazīlja ar kkādām zālēm tā izdarīja

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?