extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Es nenorakstītu dzīvesveidu vēl par agru. Tu mini anekdotiskus piemērus, bet cik daudz tie ietekmē kopējo statistiku? Es neesmu šo pētījis (piedod, ir daudzas lietas tagad darāmas), bet ne jau velti es esmu ielicis savu moto “Tiešām mērīsi ciparos?” kā retorisku jautājumu uz šādiem uz emocijām balstītiem apgalvojumiem.

Un otrā daļa ir sarkasms no manas puses, ko es zināju, ka neviens neuzķers, bet vismaz radīs diskusiju. Tā ir atbilde uz #ShutDownSTEM, jo tajā ir pārāk maz melnādaino. Ja tagad risinājums ir vienkārši salikt pētnieku un vadošajos amatos melnādainos, jo viņiem nabadziņiem ir bijusi grūta bērnība, tāpēc viņi nespēj konkurēt pēc objektīviem kritērijiem, tad tas nav tālu no tā, ka sievietēm ir jādara riskanti darbi, lai izlīdzinātu dzīves ilguma statistiku.

Jāpiebilst, ka es tā nedomāju. Latvijas vīrieši var uzlabot dzīves ilgumu neatkarīgi no sievietēm. Viņi varētu, piemēram, dzīvot kā melnādainie ASV un jau tas vien viņiem dotu dažus gadus ilgāku dzīvi. Bet tā vietā mēs tiekam aicināti domāt par šiem nelaimīgajiem melnajiem, kamēr mēs ignorējam to, ka latviešu vīrieši (lai kādas būtu viņu problēmas) dzīvo vēl sliktāk.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?