extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-06-09 12:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bija vēl viens jautājums, kas urdīja daudzu prātus. Kāpēc Vācijā mirstība no koronavīrusa bija mazāka nekā daudzās citās Eiropas valstīs, kā Itālija, Spānija vai UK? Tagad šķiet, ka atbilde ir skaidra. Vācija prata nosargāt vecos cilvēkus to aprūpes namos un citur.

Citās valstīs to neizdarīja par spīti tam, ka uz to aicināja Urzula Leiena. Par to manuprāt daudziem politiķiem tagad vajadzētu stāties tiesas priekšā.

Bet vēl sliktāk ir tas, ka karantīnas radīja papildu mirstību, jo atturēja cilvēkus meklēt medicīnisko palīdzību. Lūk, piemēram, par Spāniju ir dati, ka 16 tūkstoši cilvēku ir priekšlaicīgi miruši ar Covid-19 nesaistītu iemeslu dēļ – iespējams, karantīnas apstākļu dēļ.

Tie raksti, ka karantīna ir pasargājusi no nāves miljonus, ir tīra propaganda, kas nav nekādi pamatota. Pietiek paskatīties Zviedriju, kur nekāda karantīna netika ieviesta un viņu rezultāts ir līdzīgs vairumam Eiropas valstu ar stingru karantīnu. Jā, viņiem bija vairāk mirušo nekā kaimiņvalstīm, bet to izskaidro arī tas, ka Zviedrija patiesībā ir vairāk līdzīga nevis šīm kaimiņvalstīm, bet lielajām ES valstīm starptautisko ceļotāju aspektā un lielākā imigrantu skaitā. Tie arī bija galvenais vektors slimības izplatībā, bet nevis sportošana vai atrašanās pludmalēs.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?