extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-03-19 08:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par skriešanu parkā vienatnē tiek saņemtas ziņas, ka Itālijā tas skaitās atļauts.

Tāpēc tas nav pareizi, ka policija Spānijā par to aiztur. Mani šobrīd visvairāk satrauc tieši tas, cik ļoti panikā cilvēki atbalsta bezjēdzīgas varas rīcības, pat pašiem apzinoties, ka tās ir bezjēdzīgas. Ir redzams, cik ļoti cilvēki panikas pārņemti ir gatavi atbalstīt diktatūru, kurā pat nevērtē to, vai darbība pati par sevi ir laba vai kaitīga, bet tikai to, ka ir jāpilda valdības rīkojumi un punkts. Iedomājieties Golodamora situāciju Ukrainā, kad ir zināms pārtikas trūkums un valdība konfiscē pārtiku zemniekiem (jo valdībai šķiet loģiski, ka katram ir jāpilda sava norma). Un vēlāk šie zemnieki mirst no bada. Golodomors bija milzīgs valdības feils, ka to pat tiecas pielīdzināt genocīdam, jo tagad ir skaidrs, ka šis bads bija tieši administrācijas izraisīts, nevis tāpēc, ka nebūtu iespējams sadalīt pārtiku visiem. Ir skaidrs, ka liela daļa mūsdienās pilnībā atbalstītu jebkuru padomju valdības rīkojumu – arī cilvēku izsūtīšanas uz Sibīriju utml.

Loģiski, ja darbība nerada infekcijas izplatības draudus, tad nevajag to ierobežot. Mēs jau arī nezinām visus apstākļus, kāpēc cilvēkam noteikti vajag paskriet. Ķīnā pieauga šķiršanās, jo daudzi pāri nav pieraduši būt visu laiku mājās kopā. Citur varbūt pieaugs pašnāvības vai slepkavības, ja nevarēs pabūt prom kādu laiku.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snorke
2020-03-19 11:30 (saite)
es loti ceru, ka lidz tadam pilnigam sportosanas aizliegumam netiks, bet raksta, ka sobrid to apspriezo :( palasiu vel -sportot varot vienanee un atstaumaa no citiem, un neradot druzmas utt - biju staigaat -= ir loti maz to sportotaju, visi pa vienam, agrak bija gimeneem un draugu pulkiem

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-19 11:43 (saite)
Es baidos no stulbiem valdības rīkojumiem. Saprotams, ka sociālās distancēšanās ir laba doma un tā ir maksimāli jāievēro. Bet laikam tiek pieņemts, ka cilvēki nav tik saprātīgi, lai paši izvērtētu, kas ir derīgi un kas nav, tāpēc valdībai ir vieglāk izdot stingrus noteikumus un punkts. Tikai problēma ir tāda, ka stingri noteikumi stipri mainīgā situācijā nekad nebūs optimāli.

Bija minēts, ka ASV lidostās nesen notika liels feils. Viņi paziņoja par aizliegumu lidojumiem no Eiropas un atļāva atgriezties tikai ASV pilsoņiem. Kaut kā sanāca tā, ka vienlaicīgi sabrauca ļoti daudz un viņi visi gaidīja ilgas stundas garās rindās uz robežkontroli kopējā zālē. Vispār pat izveidoja pat vienu atsevišķu rindu tiem, kam ir Covid-19 simptomi, taču rinda nebija nekādi izolēta no pārējās telpas. Citiem vārdiem sakot, tie bija ideāli apstākļi infekcijas apmaiņai (ja nu kāds vēl nebija inficējies, ha-ha). Pēc tam visi šie cilvēki izgāja robežkontroli un devās mājās bez jebkādas kontroles par viņu izolāciju.

Es varu iedomāties, ka nodrošināt lielāku distancēšanos lidostā būtu prasījis lielāku amatpersonu iniciatīvu un pašdarbību. Piemēram, varēja paātrināt robežkontroli vai regulēt ielidojošo lidmašīnu plūsmu. Laist ārā no lidmašinām pēc kārtas utt. Bet mūsdienās visam jānotiek pēc noteikumiem, lai cik tie absurdi nebūtu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?