Princese Zeltīte

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
18:24: Asinis riņķo

Comments

[User Picture]
From:[info]elina
Date:25. Novembris 2010 - 19:36
(Link)
jā, bet nu es lieku arī ne maz biezumus :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:25. Novembris 2010 - 19:41
(Link)
es vienkārši esmu diezgan liels mates cienītājs un dzeru baigi pareizi, tāpēc paiet laiks, kamēr ierubos, ka citi var darīt arī citādi :) nu jo viens ķobis/krūze klasiskā veidā ieprien tā, ka 7h nevar aizmigt, tāpēc tavs cipars mani izbrīnīja.
[User Picture]
From:[info]elina
Date:25. Novembris 2010 - 19:43
(Link)
a nē, tas ķirbja ķobītis man asinis riņķo tik uz kādām 2 h labākajā gad.

kaut kāda nepareiza
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:25. Novembris 2010 - 19:47
(Link)
vispār man arī ir gadījusies tāda jocīga mate, it kā tā pati marka, ko vedu no argentīnas un kura prēja ilgi un labi, bet pasūtīta no vācijas un arī ilgāk par 2h nevilka.
[User Picture]
From:[info]elina
Date:25. Novembris 2010 - 19:53
(Link)
vienvārdsakot - jāuzmanās
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:25. Novembris 2010 - 19:56
(Link)
un nekad nevar zināt, kas sanāks :)
From:[info]anna
Date:27. Novembris 2010 - 00:57
(Link)
vari - īsumā - pastāstīt pareizo variantu?

uzvāru ūdeni, uzgaidu (kad pēc čūja varētu būt tie 70-80 grādi), apleju, dzeru. reizēm cukuru lieku, reizēm nē. biezumus ārā nemetu, kamēr neapnīk. parasti ikreiz vienkārši beru klāt.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:27. Novembris 2010 - 02:30
(Link)
lielos vilcienos un mazos tramvajos tā arī ir ok :)
ortodoksāli pareizais ir bērt ķirbi ~3/4 pilnu, apgriezt otrādi (ar plaukstu aiztaisītu, protams), kārtīgi sakratīt, lai sīkākās daļiņas nosēžas, apgriezt atpakaļ tā, lai ķirbja saturs stāv slīpi, iespraust salmiņu (ir dažādas doktrīnas - vai salmiņu labāk spraust sausā vai slapjā matē, sausā vieglāk :)) un liet ūdeni, līdz viss noklāts. papildinot ūdeni vienmēr lej vienā un tajā pašā vietā un salmiņu nekustina. ja lejot burbuļo, značit mate labi sabērta. vienu porciju mates papildina, kamēr vien tai ir garša. un vēl ļoti svarīgi ir tas, ka mate nav mikrofons, vienmēr jāpadod tālāk :)
kad man ir slinkums ķēpāties ar ķirbi, beru krūzē un spraužu iekšā salmiņu. bet ūdeni nekad neleju tik daudz, ka biezumi viņā dabū baigi brīvi peldēt. ne pārāk īsi sanāca :)
From:[info]anna
Date:27. Novembris 2010 - 02:44
(Link)
oho, par to 3/4 piebēršanu tas man ir jaunums. tikai, pērkot jaunāko ķirbi, pamācībā bija rakstīts, ka jāpieber pilnu, jāaplej un tad jāiztīra.

un kas tad sanāk tā "viena porcija mates" - vienam un tam pašam mates daudzumam atkārtoti lej virsū ūdeni, kamēr vēl labi garšo? vai arī ikreiz pieber vēl nedaudz klāt?

un, ja jau lej tik maz ūdeni, tad nesanāk tā, ka padzēriens arī ļoti maz (īsam brīdim) sanāk?
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:27. Novembris 2010 - 02:48
(Link)
par tām 3/4 es laikam pārspīlēju, tā sanāk manā mazajā ķirbītī uz vienu personu. drīzāk 4/5, nu lai nav pavisam pilns - lai sanāk vieta, kur sakratīt un sašķiebt.

jā, viena porcija mates ir tas viens piebērtais ķirbis, kuram lej virsū ūdeni, līdz sāk zust garša. un tā arī sanāk, ka viens lējiens nav uz ilgu laiku, bet tāpēc jau lej tik klāt. mans mazais ķirbītis izfiltrē kādu puslitru - ļoti aptuvens aprēķins, balstoties uz to, ka termoss ir litrīgs :)
Powered by Sviesta Ciba