Princese Zeltīte

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
18:24: Asinis riņķo

Comments

From:[info]anna
Date:27. Novembris 2010 - 02:44
(Link)
oho, par to 3/4 piebēršanu tas man ir jaunums. tikai, pērkot jaunāko ķirbi, pamācībā bija rakstīts, ka jāpieber pilnu, jāaplej un tad jāiztīra.

un kas tad sanāk tā "viena porcija mates" - vienam un tam pašam mates daudzumam atkārtoti lej virsū ūdeni, kamēr vēl labi garšo? vai arī ikreiz pieber vēl nedaudz klāt?

un, ja jau lej tik maz ūdeni, tad nesanāk tā, ka padzēriens arī ļoti maz (īsam brīdim) sanāk?
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:27. Novembris 2010 - 02:48
(Link)
par tām 3/4 es laikam pārspīlēju, tā sanāk manā mazajā ķirbītī uz vienu personu. drīzāk 4/5, nu lai nav pavisam pilns - lai sanāk vieta, kur sakratīt un sašķiebt.

jā, viena porcija mates ir tas viens piebērtais ķirbis, kuram lej virsū ūdeni, līdz sāk zust garša. un tā arī sanāk, ka viens lējiens nav uz ilgu laiku, bet tāpēc jau lej tik klāt. mans mazais ķirbītis izfiltrē kādu puslitru - ļoti aptuvens aprēķins, balstoties uz to, ka termoss ir litrīgs :)
Powered by Sviesta Ciba