Comments
oho, par to 3/4 piebēršanu tas man ir jaunums. tikai, pērkot jaunāko ķirbi, pamācībā bija rakstīts, ka jāpieber pilnu, jāaplej un tad jāiztīra.
un kas tad sanāk tā "viena porcija mates" - vienam un tam pašam mates daudzumam atkārtoti lej virsū ūdeni, kamēr vēl labi garšo? vai arī ikreiz pieber vēl nedaudz klāt?
un, ja jau lej tik maz ūdeni, tad nesanāk tā, ka padzēriens arī ļoti maz (īsam brīdim) sanāk?
un kas tad sanāk tā "viena porcija mates" - vienam un tam pašam mates daudzumam atkārtoti lej virsū ūdeni, kamēr vēl labi garšo? vai arī ikreiz pieber vēl nedaudz klāt?
un, ja jau lej tik maz ūdeni, tad nesanāk tā, ka padzēriens arī ļoti maz (īsam brīdim) sanāk?
|
par tām 3/4 es laikam pārspīlēju, tā sanāk manā mazajā ķirbītī uz vienu personu. drīzāk 4/5, nu lai nav pavisam pilns - lai sanāk vieta, kur sakratīt un sašķiebt.
jā, viena porcija mates ir tas viens piebērtais ķirbis, kuram lej virsū ūdeni, līdz sāk zust garša. un tā arī sanāk, ka viens lējiens nav uz ilgu laiku, bet tāpēc jau lej tik klāt. mans mazais ķirbītis izfiltrē kādu puslitru - ļoti aptuvens aprēķins, balstoties uz to, ka termoss ir litrīgs :)
jā, viena porcija mates ir tas viens piebērtais ķirbis, kuram lej virsū ūdeni, līdz sāk zust garša. un tā arī sanāk, ka viens lējiens nav uz ilgu laiku, bet tāpēc jau lej tik klāt. mans mazais ķirbītis izfiltrē kādu puslitru - ļoti aptuvens aprēķins, balstoties uz to, ka termoss ir litrīgs :)
(Reply to this) (Parent)