Comments
ne visiem.
man tās bildes patīk.
ēdu tagad pankūkas ar zapti, skatos un priecājos.
jā, žēl, ka nenobildēji kišku bļodu.
man tās bildes patīk.
ēdu tagad pankūkas ar zapti, skatos un priecājos.
jā, žēl, ka nenobildēji kišku bļodu.
tur 2x apdedzina. 1xlai visus sūdus novāktu, kā arī ādas virskārtu, pēc tam apdedzina otreiz un tad mazgā :)
(Reply to this) (Parent)
|
Skaisti! Pilnīgi saodu svilināto cūķīti! Un tagad ceptas akniņas, karbonādes, cepetis, pildītās pankūkas, muzikantu gaļa - cik labi laiki bija, kad paši to darījām!
(Reply to this) (Thread)
|
Tiešām nezini?
Tas pats, kas saucās ķopķēzis Kurzemē, bet pavārgrāmatās galvas siers. Ķipa izvāra cūkas galvu, klāt kādu kāju, to visu izvada caur gaļasmašīnu, pievieno buljou un liek iekš ledusskapja.
Tas pats, kas saucās ķopķēzis Kurzemē, bet pavārgrāmatās galvas siers. Ķipa izvāra cūkas galvu, klāt kādu kāju, to visu izvada caur gaļasmašīnu, pievieno buljou un liek iekš ledusskapja.
(Reply to this) (Thread)
pie mums to deevee par auksto galju. un ir divu veidu - maltaa un gabalinjos. pirmaa neskaitaas tik laba, to gatavo, ja paaraak trekna galja vai paaraak ilgi nostaaveejies otrais variants un to paarvaara un samalj.
|
Tāpēc jau malto sauc par ķopķēzi. A aukstā gaļa ir smalkāks paēdiens, to vāra no stilbiņa, visus speķus, cīpslas un ādu atdod sunim, buljonu lej tik uz mazos gabaliņos sagrieztiem liesumiem:)Vismaz man tā bērnībā skaidroja. Var jau būt, ka ir kas mainījies, jo tas bij' sen.