ebeh ([info]ebeh) rakstīja,
@ 2021-01-20 15:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakar pirms gulētiešanas saņēmu epastu ar vērtējumu 'zinātniska darba novērtējumam' tajā priekšmetā, kuru ienīstu, 'Latviešu zinātnes valodas un terminoloģijas pamati'. Vispār šogad bija normālāka pasniedzēja. Bet nu jā, "recenzijā vērojama subjektivitāte un poētika."

Es tā sacepos par šito, ka nevarēju aizmigt. Es saprotu, ka ir cilvēki, kam šitā valodas zinātne liekas baigi ahujennā lieta, rakstīt visu tik sausi, cik iespējams un justies kā baigajam zinātniekam. Es nemaz nenoliedzu, ka es rakstu subjektīvi un poētiski. Es nekā savādāk negribu rakstīt, un netaisos arī.

Tikko izlasīju to recenziju un sašutu vēl vairāk. Tā bija daudz mazāk subjektīva un poētiska, nekā atcerējos. Tas tiešām bija sausākais, uz ko esmu spējīga, un es centos! Droši vien tas, ka rakstīju no pirmās personas. Bet tas ir stulbi recenzijā rakstīt tā, it kā manis tur nebūtu. Un droši vien tas, ka rakstīju, ka kāda vārda lietojums man "izraisa mulsumu" un cits "izklausās samocīti". Āun vēl viens "izklausās pārāk jocīgi". Bet šie visi citāti ir starp racionāliem, sakarīgiem argumentiem par vārdu lietojumu. Kā tad lai to raksta??????????? Vienk "autore lieto nepareizus vārdus"??????????????? Interesanti, kā tad izklausās "indivīda aģentūra", ja ne jocīgi??????? - Stulbi!!

\(`0´)/


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]eos
2021-01-20 16:34 (saite)
Man par pārāk lielu sarunvalodas lietojumu zinātniskā pētījumā samazināja atzīmi. Arī teica, lai neraksta no pirmās personas, lai sausāk izsakās.

Tā viņi tur ir iedresēti.

(Atbildēt uz šo)


[info]10m_zem_uudens
2021-01-20 20:50 (saite)
;D un tā rodas lielie ūdens liešanas profi... tb, sausajā valodā arī bieži liekvārdība ir triumfējusi.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?