ebeh ([info]ebeh) rakstīja,
@ 2019-11-16 20:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Visu dienu raugos uz izbalējušajiem ziediem vāzēs un attopos aizdomājusies par sieviešu novecošanu. Ziediem tas ir neizbēgami un nelabojami - nepalīdzēs ne plastiskās, ne biodeja.
Es paņemu mazo, salīkušo, maigi rozā gerberu un raugos tai vidiņā, tajā izvirzijušās kādas dzeltenas skariņas, un putekšņi birst man klēpī. Neskatoties uz šo auglības pazīmi, tās iepriekš sārti starojošās, svaigās lapiņas ir tādas kā apburzītas un atgādina krāsu mainījušās reklāmas mazpilsētu kioskos, kas parasti skatlogos aizķērušās kādu dekādi par ilgu. Ik pār dienu es ņēmu gerberu rokās, tuvināju pie sejas un čukstēju "Es Tevi mīlu"; manu sirdi ar siltumu pildīja necilā zieda spirgtais brašums un, jāatzīst, arī doma par dāvinātāju. Tomēr, man likās, ka man ir personīgas attiecības ar šo ziedu - ka es rūpējos par to (pasargāt no novembra caurvēja, noliekot drošākā vietā, kad paveru logu) un tas smaida man pretim, naivi un atdevīgi.
Šodien es pieliku gerberu pie sejas un uz sekundes simtdaļu noraustījos, jo tā vairs nebija tik pievilcīga un entropijas pazīmes lika par sevi manīt. Tomēr es saņēmos un čukstēju: "Es Tevi mīlu", noliku vāzīti drošākā vietā un devos tālākās gaitās, klusi šausminoties par brīdi, kad man zieds būs jāmet ārā.
Par to, cik nožēlojami izskatās pārziedējušās lilijas nemaz nerakstīšu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ebeh
2019-11-16 21:08 (saite)
gribas nedaudz noskurināties par to manierību stilā, kas man uznākusi :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]etiiopiia
2019-11-17 00:29 (saite)
tur gan nolasīju tikai sirsnību, nesadomātu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ebeh
2019-11-16 21:10 (saite)
Kā arī tekstā neiekļāvu to, ka par gerberu nemaz nerūpējos tik uzmanīgi un man ir aizdomas, ka tā būtu bijusi svaiga ilgāk, ja būtu katru dienu tai mainījusi ūdeni.

(Atbildēt uz šo)


[info]eos
2019-11-16 21:30 (saite)
Tātad sievietēm vajag regulāras peldes un pirtis, lai novīst lēnāk :D

Taču citādi - ir zināms, kā smaržo veselīga āda 60g vecai sievietei, tā smarža ir īpatnēja, taču patīkama.

Līdz ar to man ir skaidrs uz ko tiekties.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?