Heart*Stripper
Viss ir, lai mēs tuvotos Esamībai..
Domāju par sevi.. 
26th-Jul-2005 08:26 am
Skatījos BBC sižetu par Nigēriju. Mēnešiem neēduši cilvēki. Humānā palīdzība, kuras pietiek mazai daļiņai. Jauns pāris ar mazu bērniņu uz rokām, kuri 6 km ar kājām mērojuši, lai saņemtu kaut dzeramo ūdeni. Mirstoši cilvēki. Mazi bērni, kuru locekļi atgādina izkaltušus koku zariņus. Slimi un mirstoši bērni. Bērni, kuri vairs neēd, jo mutē kukaiņi ievazājuši infekcijas. Bērni ar jēlu ādu. Bērni, kuriem sāp. Raudošs vīrietis. Izmisums. Nolemtība. Izmisums un nolemtība 4-gadīgas meitenītes izteiksmīgajās acīs, kura pāris dienas ir ēdusi un nu var jau piecelties uz savām kājām. Mēms sauciens pēc cilvēciska atbalsta, to atbalsta, kuriem ir, ar ko dalīties.
Mans izmisums. Lūgšana. Dievs, par ko mēs te ikdienā karojam, kamēr pasaulē notiek tādas cilvēciskas traģēdijas!!! Kādai mugurā nav, ko vilkt, kādam kāds ne to pateica, ne tā izdarīja, ne tā krūzīti nolika, kādai sūdīga vīramāte, kādai pārāk daudz džeku, kādai neviena, kādam vajag, lai visa sabiedrība atzīst viņa tiesības dupsēt vīriešus, kāds pārāk maz pelna, kāds nospēlē tūkstošus spēļu zāles, kādam nepietiek naudas krutkai, kādai n-tie kurpju pāri un nezina, kuru šodien vilkt, kāda nezina, kādā krāsā aizkarus pirkt un kādam vajag jaunu mobilo..
F***, par ko mēs te vispār pārdzīvojam?!
Comments 
26th-Jul-2005 08:37 am
Tu vari viņiem palīdzēt? Nē? vai tomērt - jā?
26th-Jul-2005 08:39 am
Mācīties no notiekošā..

Un kāpēc sabiedrībā nekad nebeidzas uzskats - ne mana cūka, ne mana druva?
26th-Jul-2005 08:52 am
Lai sevi pasargātu no citu ciešanām. Jeb vai Tev patīk nepārejoša depresija? Man - nē...
26th-Jul-2005 08:54 am
Man neder tāda nostāja. Tad jau jādzīvo kā pirmatnējā kopienā, kad vienīgā problēma bija, ko nomedīt [kādu mamutu..] :P, un lai tavā teritorijā neviens svešs neienāk. I vsjo!
26th-Jul-2005 09:05 am
Tieši tā - mēs šiten varam pārdzīvot, no biksēm ārā lekdami, tak Nigērijā bērneļiem no tā - ne silts, ne auksts. A vainīgais - Nigērijas valdība: personīgo ambīciju rezultātā izraisījās pilsoņu karš ar visām no tā izrietošajām sekām - bērniem jākaro, nevis skolā jāmācās. Stulbu, neizglītotu pūli vadīt visvieglāk... ko iestāstīsi, tam ticēs, nevis domās līdzi. A mūsu demokrāti no tā visa viebjas: Nigērijas valdība - tautas ievēlēta, ko šie grib, to, značit, visa tauta grib. :P
26th-Jul-2005 09:12 am
Manas domas bija pavisam citā virzienā..
Kā cilvēki "dzīvo" citur un kā mēs te dzīvojam. Ar kādām prioritātēm, problēmām..
26th-Jul-2005 09:15 am
Pareizi - nav jāuztraucas par problēmām, kas tieši Tevi neskar.
26th-Jul-2005 09:17 am
LV politiķu dzīves moto..
26th-Jul-2005 09:09 am
a kas Tev kaut ko jautāja par sabiedrību? jautājums bija ļoti konkrēts - TU vari palīdzēt vai ne? palīdzēsi vai ne? jo pārdzīvot par bērniem Āfrikā ir skaisti, bet palīdzēt izdzīvot kaut vienam konkrētam cilvēkam šeit vai tur - pavisam kas cits - tas prasa atraut savu pēcpusi no ērtā krēsla un kaut ko izdarīt (nu, patiesībā jau pat var arī neatraut, vienkārši pārskaitīt kādu nebūt % no savām greznajām kāzām paredzētās naudas nabaga trūkumcietēju fondos). bet tu jau to nedarīsi, vai ne?
26th-Jul-2005 09:14 am
Manas domas bija pavisam citā virzienā..
Kā cilvēki "dzīvo" citur un kā mēs te dzīvojam. Ar kādām prioritātēm, problēmām..
26th-Jul-2005 09:21 am
so? vai visiem būtu jādzīvo vienādi? vai tu atkal gribi uzņemties soģa lomu un noteikt, kā būs katram dzīvot, par ko uztraukties un par ko ne? un atkal ne par sevi - "kā MĒS te dzīvojam. kas ir MĒS? MĒS, Krievijas cars ķeizars? vai tomēr ES?

domāju, ka tajā brīdī, kad Tu sevi nodalīsi no masas, tev daudz kas mainīsies uztverē un domāšanā. pašlaik tur valda visai liela putra, tā vismaz liekas. identificē sevi.
26th-Jul-2005 09:24 am
ooo, Tu uzņemsies lielā soģa lomu un mani nosodīsi? :P Un mācīsi dzīvot? Un pati bez vainas, tāda ideāla? Un noliegt elementāras dzīves patiesības? Jeb dzīvot haosā, leiputrijā, bez gala un malas, bez pamatiem, bez pieturaspunktiem? Be ideāliem, mērķiem, uzskatiem, kā lellei, kā mehāniskam robotam? No Tavas puses vispār nav nekādu ideju un uzskatu, vien kritika un visa nosodīšana! Bezjēga..
26th-Jul-2005 09:21 am
Un uzbrauciens par kāzām bija absolūti nevietā. Ne Tu savu naudu tērē, ne Tev manu būtu jāskaita. Labāk paskaiti, kādas summas apgrozās LV valsts iestādēs, tajā pašā Rīgas domē, kādas naudas apgrozās pašlaik celtniecībā..
Latvietim ne velti mīļākais ēdiens ir otrs latvietis, ka tik pakasīties! Lai Tev mierīgs prāts, es pietiekami, cik manos spēkos, dalos ar to, kas man ir, ziedoju labdarībai.
26th-Jul-2005 09:25 am
tas nebija uzbrauciens. runa jau ir tikai par prioritātēm un motivācijām, vai ne? un tipiskāka latviete tu esi pati, jo uz katru tev personīgi vērstu teikumu tu uzreiz atbrēc - a "viņi" tur kaut ko tā un kaut ko ne šitā, ko tu man baksti. bet par to jau es runāju augstāk - uzņemšanās atbildību pašai par sevi, par saviem lēmumiem un savu dzīvi, nevis bakstīt ar pirkstu citu acīs, vārdos un domās.

alles. es pārāk daudz laika tērēju, skaidrojoties ar tevi. kur domas, tur enerģija. un man mana enerģija pašai vajadzīga.
26th-Jul-2005 09:29 am
Ja neesi pamanījusi ,es nekad nevienam neuzbraucu, arī Tev ne. Bet ir tādi ļauži, kuri bez tā dzīvot nevar, ka tik ko pakritizēt. Un man ko - klusēt un visu to drazu uzņemt kā objektīvu patiesību? Ne Tu mani zini, ne vari tā spriest, ko un kā man dzīvot.
To, ko rakstīji par atbildības uzņemšanos un nebakstīšanu citu acīs un vārdos - lūdzu, izlasi to vēlreiz un padomā, ko tagad Tu darīji.. Daudz pozitīva radīji, patiesību radīji jeb izgāzi kādu melnu kunkuli..
26th-Jul-2005 08:43 am
njāāaaaa... bet cilvēki tomēr ir egoistiskas būtnes... un, apskatot Maslova vajadzību teoriju, ir skaidrs, kāpēc "problēmas" atšķiras.
26th-Jul-2005 08:44 am
Tātad teorijas tikai pierāda lielākās daļas cilvēku zemo attīstību, tumsonību, primitīvismu. Un parāda, ka ir citas iespējas.
26th-Jul-2005 08:47 am
nu tad uz priekšu, mauc viņiem palīdzēt. vai arī velti savu laiku piedaloties dumjās diskusijās par/pret homoseksuālismu iekš cibas.
26th-Jul-2005 08:50 am
ne jau es tās diskusijas uzsāku.. ;P
26th-Jul-2005 08:52 am
vai tad es pieminēju uzsākšanu?
26th-Jul-2005 08:55 am
ja bija iesākums, seko loģisks turpinājums, kas tur neparasts..
26th-Jul-2005 09:00 am
nez, man kaut kā izdevās izvairīties no piedalīšanās pēc maza iesākuma. laikam tie pavlova refleksi katram savi.
26th-Jul-2005 09:03 am
ja ir, ko teikt, tad cilvēks parast saka. tas arī ir kas neparasts? jeb tagad tiesības ir tikai atstumtajai sabiedrības daļai un pārējiem jātur mute ciet?..
26th-Jul-2005 09:05 am
nea, katram ir tiesības būt dumjam un iesaistīties da jebkādās aktivitātēs. gan iet gājienos gan protestēt. atšķirība maza.
26th-Jul-2005 09:06 am
vismaz kāds prātīgs vārds..
26th-Jul-2005 08:48 am
nu tā ir iekārtots, ka tad, kad ir apmierinātas primitīvās vajadzības (pēc pārtikas, drošības un dzīvesvietas), rodas jaunas.. tad, kad tev ir kur tos aizkarus karināt, tad arī sāc domāt kādus gribi. kamēr tev nav, kur viņus likt, tev viņus nevajag. katra vajadzības apmierināšana rada jaunas vajadzības.

kādas tad ir tās citas iespējas?
26th-Jul-2005 08:50 am
nedomāt tik ļoti par mantām?..
26th-Jul-2005 09:06 am
un ko tas mainīs? kad es nedomāšu par mantām, viņi jau no tā paēdušāki netiks.. tad ir reāli jāziedo. bet kokam ir arī otrs gals - ja es atteikšos no veļas mazgājamās mašīnas kā liekas ekstras, tad man, veļu mazgājot, būs jāpatērē laiks, kuru citādi ir iespējams izmantot pelnīšanai.. ja nepelnīšu, nepaliks pāri līdzekļu ziedošanai..utt. tās lietas nav nemaz tik vienkaršas - viss ir savā starpā saistīts... ne velti tas, kas pliks un nabags, bieži vien tāds arī paliek, lai arī bieži vien strādā vairāk nekā bagātāks. jo bagātākam ir palīglīdzekļi, kas atvieglo ikdienu... nu kaut kā tā - ceru, ka saprati domu....
26th-Jul-2005 09:11 am
nav jau vairs runa par "viņiem", bet par cilvēku kā indivīdu. Izprast. Runa ir vairāk par to, kā mēs dzīvojam. Kādas ir mūsu sabiedrībā tās vērtības. Kāda pliekana ir sadzīve.
26th-Jul-2005 09:24 am
jo augstāks vajadzību hierarhijas pakāpiens, jo šķietami pliekanākas paliek šīs vajadzības.. jo tās jau tad ir lietas, bez kurām itin labi varētu iztikt. tās vairs nav vitāli nepieciešamās lietas...atliek vien secināt, ka patiesībā dzīvojam samērā labi...
26th-Jul-2005 09:27 am
yepp! Tā ir, ka lielākā daļa šeit dzīvo normāli, kaut, protams, mūsu valstī ir daudz, daudz problēmu, liels nabadzīgo slānis..
Kad čīkstu par savu zemo atalgojumu, dažreiz sametas kauns - citi ar tādu naudu varbūt pat pusgadu varētu nodzīvot..
26th-Jul-2005 09:29 am
par šito es bieži iedomājos, kad iepērkos pāris dienām pārtiku un veikalā atstāju summu, kas nemaz nešķiet liela, kaut arī zinu, ka ar tadu summu daži iztiek mēnesi....
26th-Jul-2005 09:31 am
un ko - palikt pret to visu vienaldzīgai? nevaru.. es pat iesaistījos starptautiskajā dzīvnieku aizsardzības organizācijā "PETA" :P Jau atsūtījuši visādus materiālus.. Nu, nevaru būt es vienaldžiga pret cilvēku nežēlību, vienaldzību un poh**ismu.. Nevaru..
26th-Jul-2005 08:46 am
bļa tu runā tā it kā viņi paši taj nigērijā nebūtu daļējs savu nelaimju cēlonis. pirms gadiem visi bija paēduši. tagad lūk nav paēduši. kas raža bija sūdīga? vai arī bij pēdējos 50 gadus jānodarbojās ar pilsoņu kariem un neviens vienkārši neko neiestādija?
26th-Jul-2005 08:49 am
es i tik dumjš, ka nezinu cēloņus. protams, ne jau no tukša gaisa. bet tas, kas notiek pašlaik, ir kaut kas nenormāls..
Bet neviens šajā pasaulē nav bez vainas. Nav tautas [vismaz nezinu tādu], kura 100iem gadu dzīvotu laimīgi, pārtikuši, bez kariem un slimībām..
26th-Jul-2005 08:51 am
nu ko tad tu varētu pieteikties noorganizēt projektu lai izmitinātu latvijā pāris tūkstošus šo nabaga nēģerīšu. tikai rēķini ka viņi ~50% ir slimi ar aids.
26th-Jul-2005 08:53 am
:)))) nu paldies, ko tādu gan es negribētu.. ;) labāk lai sēž savā Āfrikā un vismaz citus ar visām dizentērijām etc. neaplipina..
manuprāt, ir pietiekami daudz visādu fondu, kas palīdz, bet vai pietiekami? pēc tā, ko vakar rādīja..
26th-Jul-2005 08:59 am
ha. šī atbilde arī ir ne mana cūka ne mana druva izpausme. sak cik viņiem slikti bla bla. a kad piedāvā palīdzēt vienlaicīgi arī savu dzīvi un labklājību mazliet pačakarējot - tad uzreiz nē. Fondi saki, da ko tu zini ko tie fondi dara, tas taču ir āfrikā, nez cik tālu no tejienes. aber iekš tv kastes tev da jebko var rādīt.
Labāk neliekuļot un nemelot sev. Katram savs krekls tuvāks. un kreklu mums daudz, no sākuma pašam sava āda, tad ģimene, tad radi, tad ciems, tad tauta. un kautkādi nigērieši, kas paši nespēj savu dzīvi sakārtot jau nez cik ilgi, tie tomēr manā sarakstā ir tālu tālu prioritāšu ziņā. attiecīgi netaisos liet asaras un šaubīties par jaunu bulšitita pārpilnu patēriņa preču iegādi.
26th-Jul-2005 09:02 am
palīdzēt - saprātīgi. ne jau tagad puspasauli padarīt nelaimīgu. un ne jau vienaldzīgi noskatīties citu nelaimē.
Pasaulē ir pietiekami daudz naudas, lai bagātie nepaliktu par ubagiem, palīdzot tiem, kuriem ir vajadzība..
Tu esi nežēlīgs.
26th-Jul-2005 09:04 am
kapēc tikai bagātie tad? moš tu arī padalies? pārskaiti teiksim trešdaļaldziņu uz kādu nebūt labdarības fondu. vai arī tu netērē naudu par jauniem auskariem un mobilajiem un nepiedalies mūsu patēriņa pilnajā pasaulē?
26th-Jul-2005 09:05 am
bet ko Tu man uzbrūc? es Tev ko atņēmusi?! jeb nedrīkst savu viedokli izteikt?
gan es zināšu, kā man reaģēt uz pasaulē notiekošo un kā dzīvot savu dzīvi! turklāt nebūt neesmu no tām sievietēm, kurām mīļākā nodarbe ir pa veikaliem staigāt! manā dzīvē ir citas lielākas vērtības.
26th-Jul-2005 09:07 am
muahahhaa
26th-Jul-2005 09:07 am
:DDD Fondā ieskaitītā naudiņa kam nonāk vispirms? Tak ne jau bērneļiem! :P
26th-Jul-2005 09:07 am
nu bet viņa tak dikti dikti cer uz tiem fondiem
26th-Jul-2005 09:15 am
viņa, viņa.. :P
Sāikumā uztvert domu un tad sākt savējo..
26th-Jul-2005 09:16 am
BiZnEsS, domā? :DDD
26th-Jul-2005 08:49 am
Kā man šorīt teica Loskutovs - dzīve ir nežēlīga. Dabiskā atlase.

Paklau, vai tik es Tevi vakardien neredzēju Klondaikā? :)
26th-Jul-2005 08:51 am
Jā, dabiskā atlase.. Un vēl rāda pa televizoru.. :/

Nea, es kopš 5dienas nakts neesu bijusi :P
Kādu līdzīgu rasbainieku redzēji? ;)))))
26th-Jul-2005 09:02 am
Nu jā. Izskatījās ļoti līdzīga Tev :)
26th-Jul-2005 09:03 am
immposible! ;)))))))))
26th-Jul-2005 10:12 am
Kā saka, visas sāpes neizsāpēsi. Katrs kādreiz par to aizdomājas, bet retais maina savu dzīvi tādēļ.
26th-Jul-2005 10:13 am
Tā ir, tā ir..
Bet sižets bija baigi spēcīgais..
Un domāju - cik tas i vispār ētiski, šitā ar kamerām bāzties virsū..
26th-Jul-2005 10:15 am
Cik ētiski to ir vispār nefilmēt un par to nerunāt?
26th-Jul-2005 10:21 am
Bet KĀ bija safilmēts, tie mirstošie bērni.. Nezinu, šo var no dažādām pusēm skatīt..
26th-Jul-2005 10:25 am
Nē nu protams, faktus var atspoguļot dažādi. Ja ar mirstošiem bērniem vienā sižetā parādītu arī kā cilvēki cīnās par varu šais zemēs, tad drošvien varētu izdarīt precīzākus secinājumus.

Ja tu redzi tikai sekas, tad tu cīnies ar sekām, bet ja tu zini arī cēloņus, labāk iznīdēt ļaunuma sakni.
26th-Jul-2005 10:27 am
Domāju, masu mediji nekad neatspoguļo kaut ko objektīvi, vienmēr ir kādas ieinteresētās personas, kuras diktēs noteikumus, ko un kā atspoguļot.. Varbūt Britu tv tā attaisno kaut kādu mioljonu ziedošanu Āfrikas badacietējiem?

Pilnībā piekrītu par cēloņu iznīdēšanu!
26th-Jul-2005 02:44 pm
man arii biezhi uznaak tieshi shaadas pashas domas.. liidz briidim,kad pashai probleemas.
26th-Jul-2005 02:45 pm
mjā, tā tas i tai dzīvē.. pašam savs dibengals tuvāks.. :P
26th-Jul-2005 02:51 pm
jaa :)
bet tik un taa - tas nav normaali,kas notiek pasaulee.. nee,varbuut tieshi tas ir normaali,un nenormaali viss paareejais..
26th-Jul-2005 02:53 pm
visādas šausmas jau notiek. bet, manuprāt, nenormāla ir cilvēku attieksme pret visu notiekošo. ko var redzēt arī pirms iepriekšējiem komentāriem.. dusmas, ka kādam uztrauc globālākas lietas, pārmetumi, uzbraucieni.. smieklīgi.. :P
26th-Jul-2005 02:57 pm
..jo pasham tiktaal neaizdomaaties..
26th-Jul-2005 03:01 pm
neizpratne?..
26th-Jul-2005 10:49 pm
katram sava saape taa tuvaakaa. reiz redzeeju meiteenu, kas pus stundu raudaaja, jo nolauza nagu, bet es neraudaaju pat vecmaaminjas beerees. laikam esmu fataalists, bet nu - katram savs liktenis, katram sava saape.
27th-Jul-2005 08:05 am
Mjā, sava sāpe vienmēr būs tā tuvākā..
Bet vai tāpēc just citiem līdzi būtu kas peļams? Nez..
Runājot par bērēm.. Tajās gandrīz nekad neraudu, kaut kā tos procesus izprotu nedaudz citādāk. Ja arī kāda asara noraušas, tad drīzāk, sevi vai citus, dzīvus palikušos, žēlojot..
2nd-Aug-2005 10:16 am
heh...nudien diivaini - ieskatiijos Tava ieraksta datumaa - tieshi tajaa pashaa dienaa absoluuti nejaushu iemeslu deelj manas sviniibas paarveertaas par karstu diskusiju. teema - labdariibas lietderiiba Aafrikaa,kuraa izskaneeja preciizi taadi pashi argumenti un komentaari kaa Tavaa zhurnaalaa shim ierakstam.
kaut kaada kolektiivaa zemapzinja uzdarbojas,vai?
26.juulijs latvieshi kalendaaraa atziimeets kaa nacionaalaa aafrikaanju diena :D
2nd-Aug-2005 01:30 pm
Heh, tas gan interesanti! :))))) Man domāt, te tiešām nostrādāja kaut kādas domu vibrācijas :)))))) Sakritība ne pa jokam ;)
This page was loaded Jul 7th 2024, 11:12 am GMT.