Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2021-02-20 12:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kad mēs augām ...
Tā kā matu krāsa un daudzums nu jau atļauj godīgi sūkstīties par jauno paaudzi, tad "Gudrs, vēl gudrāks" dod lielisku materiālu tam. Pirms kāda laika pie kāda Cibas ieraksta bija komentārs, ka, nedaudz hiperbolizēti pārfrāzējot, skolotāji ir lohi, kuri nemāk ieinteresēt nabaga disleksijas un depresijas māktos bērniņus. GVG iet tipa gaišākie prāti (vidējā atzīme zem 8 tur praktiski nekad nav) un es tiešām nesaprotu, kas viņiem galvā, ja uz jautājumu: "Vai feodālisms attiecas uz viduslaikiem?" pareizi atbild 5 no 12 un arī no tiem vismaz viens minējums, vai uz jautājumu, kuras pilsētas teritorijā atrodas Vatikāns, tiek saņemta atbilde Grieķija, vai arī, ja no Īrijas jānokļūst uz ASV, tad jāšķērso Klusais okeāns. Tas, ka finālā par riņķa sektora laukumu ir tikai viena saprātīga atbilde pat nepārsteidz - ja vien dalībnieks nav no R1Ģ, tad rēķināšanas uzdevumos tradicionāli ir zili brīnumi. Tad tas ir jaunais normāli, ka viss, kas būtu jāzina ir mācēt rakstīt, lasīt un atvērt gūgli? Nu un spriestspējas darbošanās arī gadās tik reti, ka katru reizi, kad tas notiek (piemēram, fināla jautājumā par 13.janvāra ielu) es sāku sajūsmās spiegt.

Papildus uzslavas, protams, jautājumu sastādītājiem, kuri ik pa laikam vareni izceļas. Pagājušās nedēļas spēlē bija elegants jautājums: "Vai taisnība, ka ja divas personas vienlaicīgi nobļausies, tad pirmais sadzirdēs ātŗāk?", kas nepieliekot informāciju par vēja virzienu ir jautājums ar trīs pareizām atbildēm. Bet nu šīs nedēļas fināla jautājums, kurš tika pieteikts: "Parēķināsim!", savā ziņā to pārspēja, jo tika pajautāts par dzimšanas dienu problēmu un iedotas atbildes 23, 33, 43 un loģiski, ka tikai viens uzminēja. Īpaši mīlīgs bija risināšanas veids:


Patiešām interesanti, cik ātri to uz papīra būtu izrēķināt, it īpaši, ja mēģinātu izmantot vispārīgo formulu, jo bez datora izrēķināt skaitļa 364 faktoriālu varētu nebūt ļoti ātri.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]slepkava
2021-02-22 13:40 (saite)
nesen vienā viktorīnā pajautāja sarindot četru labi zināmu Eiropas valstu galvaspilsētas alfabētiskā secībā, vienai trešdaļai ir laikam grūtības ar galvaspilsētām vai alfabētu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?