Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2017-05-13 10:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pirms kāda laika man bija ieraksts par "zaļuma" testu un komentāros [info]nxn pajautāja par vēja enerģiju. Nu un, kā uz pasūtījumu, interesants raksts par tematu - par saiti paldies TrZ un V.Kaščejevam.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

o čom eto ja...
[info]nxn
2017-05-13 20:57 (saite)
izlasīju pa diagonāli, angļu nav dzimtā, cik sapratu, tas vairāk no biznesa un pašu objektu ražošanas ekoloģiskā viedokļa, bik par dabas piesārņošanu.
a ja o čom- mums te ciemam tuvumā (knapi ievērojot noteiktos attālumus līdz dzīvojamām mājām, kas DE ESOT 4x ģeneratora augstums), taisās bliezt 4 monstrus, 200m augstus. tauta izgājusi ielās, noorganizēts cīņas klubs, iesniegtas masveidā sūdzības. par ietekmi uz cilvēku veselību (infraskaņa, troksnis, eļļas rotoros u.c. piesārņojumi, atrašanās vieta (grūti piekļūt, neiespējami dzēst ugunsgrēka gadījumā atrašanās vietas un augstuma dēļ) utt. utt. pie kam nav noteikts min attālums līdz majdzīvnieku turēšanas vietām, un tur ir liels zirgu stallis pavisam tuvu utt. utt. man šķiet, ka pagaidām vairāk runā emocijas, visi piemestie linki ir vienveidīgi vai otrveidīgi- no pizdetc mēs visi mirsim līdz viss ir balts un pūkains. Plus enerģijas ražotāji saņem milzīgas dotācijas no Merkeles valsts, un novērotāji stāsta, ka ģeneratori tiek bliezti viens pēc otra un vairāk stāvot nekā griežoties.
nē nu man pofig, pagaidam process kaut kadas kļūdas papīros dēļ ir apstājies, mēs pacelsim astes un aizvāksimies uz citu ciemu, moped ņe moj, bet nu 1kārši interesanti, kas un kā. nu tā kaut kā :)

(Atbildēt uz šo)


[info]extranjero
2017-05-14 11:47 (saite)
Kaut kur dzirdēju, ka inženieri arī domā, ka vēja turbīnas ir ķēpīga būšana, kas īsti neatmaksājas no inženierijas viedokļa. Jo konstrukcijas bieži bojājas, rada apdraudējumus, nogalina putnus utt. Savukārt par saules paneļiem viņi ir pozitīvāki – tos vienreiz uzstāda un nekas vairs nav jādara un gadiem 40-50. Ja nu vienīgi kāds panelis reizēm iziet no ierindas, bet pat tad nav jēgas to mainīt, vienkārši atslēdz no ķēdes un viss.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2017-05-14 14:53 (saite)
Tev par Saules paneļiem ir pārāk optimistiska informācija par ilgmūžību un tu nedaudz ignorē to, ka pirms uzstādīšanas ir arī ražošana, kurā tāpat kā turbīnām ir sasodīti netīra un prasa uz Zemes sasodīti reti atrodamu elementu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?