Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2014-05-06 19:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:chess

Laikam beidzot pieaudzis
2014.gada Latvijas čempionātu šahā beidzu uz vairoga. Ja paskatās uzmanīgāk, tad var gadīties, ka pat vairogs tur īsti nav palicis pāri. Bet par spīti tam visam, lai arī es neesmu īsti tik apmierināts kā iznārstojis valis, tomēr kopumā es turnīru vērtēju pozitīvi. Var jau spekulēt kā viss būtu beidzies, ja 1.kārtā pilnībā apspēlēto pretinieku ar lieku figūru būtu uzvarējis, jo, ja atskaita kārtējo bezcerīgo zaudējumu R.Bērziņam, visās pārējās bija iespējas, un nepamet sajūta, ka savus punktus nesavācu, bet viss ir tā, kā ir un pat nepazaudēju visus pusfinālā iegūtos reitinga punktus. Pāris patiešām labas partijas (protams, līdz brīdim, kad māksliniekam notrīc roka) un sapratne, ka, lai arī rezultātam ir nozīme, bet arī process ir ļoti svarīgs. Laikam beidzot tomēr esmu pieaudzis.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pinjons
2014-05-06 20:06 (saite)
IMHO mūsu partijā pēc 13.gājiena kļūdas tev vislaik bij slikti un pat, ja 19.gājienā būtu nospēlējis datora ieteikto 19...Be8, tad pēc 20.Re1 (kā partijad laikā biju plānojis, ar ideju savākt ar dāmu pešku uz c4) proga melno pozīciju vērtē pārāk optimistiski un variantus attīstot šis optimisms mazinās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2014-05-06 20:19 (saite)
Sliktāk bija, bet spēles tur vēl būtu daudz. Es Le8 tiku skatījies, bet patērējis ļoti daudz laika izvēlējos forsētāku variantu, kur gala pozīcijā pēc D:g3 diezgan spēcīgi tiku pārvērtējis savu un nenovērtējis tavu pretspēli pret karali.

Iespējams, ja būtu labāk paskaitījis, ka pēc Za5-c4 tomēr viss nav tik rožaini, tad tā vietā būtu nospēlējis spēcīgāko f6, bet tā kā partijas variants man likās pietiekoši ok, tad, tad nu sanāca kā sanāca.

Interesanti, ka arī pēdējā kārtā ("ezī") es nenospēlēju variantam tipisko uzrāvienu (tikai nu jau d5, nevis f6) un pēc tam manu ezīti samina pavisam sāpīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2014-05-06 20:25 (saite)
Nu man jau šķiet, ka nekavējoša spiešana uz e5 konkrētajā (6.dxc5 Bxc5 7.b4) variantā ir konceptuāli nepareiza un melnajiem labāk vajag spiest pa novājināto c-bandinieku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dunduks
2014-05-06 20:41 (saite)
Nu pēc f6 un (visdrīzāk) melnlauciņu laidņu nomaiņas spiešana uz c3 dabīgi parādītos dienas kārtībā, līdz ar to tieši tāpēc tā Zc4 ideja nebija ne tuvu tā labākā.

Tas gan ir zināmā mērā manas diezgan kreisās atklātņu izspēlēšanas blakusefekts, ka gribas pamēģināt kaut ko savādāku un reizēm nesanāk pareizajā brīdī uzsist sev pa pirkstiem :-)

Mani pārsteidza apraksts par tavu partiju pret Marutkinu, jo no malas izskatījās galīgā pakaļā tev.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2014-05-06 20:46 (saite)
Es partijas laikā savu pozīciju ar nevērtēju pārāk optimistiski, bet paanalizējot ar progu izrādījās, ka mana pozīcija bija aizsargājama.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pinjons
2014-05-06 20:53 (saite)
Un brīdī, kad balansēju uz zaudējuma robežas, es arī diezgan precīzi aizsargājos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?