Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2010-09-13 16:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
latvija.lv
Bija jāparaksta pāris vēstules, tad nu pie vienām sāpēm paskatījos, kas tad jauns ir subj. un paspēlējos ar jaunajiem e-pakalpojumiem.


PMLP cik nu par mani dati ir tik pareizi, ja vien neskaita dīvaino dzimšanas vietu - "OGRE, OGRES NOV., OGRES RAJ.", kur, imo, vai nu novads vai rajons ir lieks. Deklarētā dzīvesvietas adrese rādījās korekti.
Uzzināju kā sauc manu ģimenes ārsti.
Noskaidroju, ka ja visi ārstētos tik daudz kā es (ptu, ptu, ptu), tad vēl joprojām turpinātos treknie gadi - pēdējos piecos gados valstij esmu izmaksājis šajā jomā Ls0.

Strādā viss žiperīgi, BET - ielogošanās ar e-parakstu ir tikai ar IE, būūūūūūūū. Lietotāja saskarne man ir ok, bet kā būtu lietotājam vulgaris nevaru pateikt. Ārstniecības izmaksu pakalpojumu pieprasīšanas periods ir viens gads, līdz ar to jāpieprasa vairākas reizes un tad parādījās tas, ka iebūvētā navigācija īsti korekti nestrādā (atkārtoti pieprasot automātiski paņemas pēdējais pieprasītais periods), bet dotajā gadījumā tik pat maz klikšķi ir izmantojot navigāciju lapas labajā malā.
Vēl viens sīkums, bet nepatīkami ir, ka ja noignorē pēc "Iziet" pārlūkprogrammas loga aizvēršanu, tad "Iziet" nav noticis.

Jāpiezīmē, ka ir arī vesela rinda i-banku, kuru līdzekļus var izmantot autentifikācijai, kā arī šādiem informācijas pieprasīšanas pakalpojumiem tiek izmantots tikai autentifikācijas sertifikāts un nekādas papildus izmaksas e-paraksta lietotājiem nerodas (izmaksas var radīt laika zīmoga uzlikšana!).

Kopumā lietas pamazām notiek un pieļauju, ka drīz varētu būt sasniegta pietiekoša pakalpojumu masa, lai varētu mēģināt cilvēkus tur ievilināt, kas tālāk varētu pamazām radīt savu sniega piku. Protams, i-banku autentificēšanās iespējamība ir ļoti user friendly, bet tāpat arī praktiski nāves spriedums, nu jau LVRTC, e-parakstam, protams, ja vien pēkšņi kādam neienāk prātā kāda ļoti spalvaina ideja.

upd.
vēl viens interesants gļuks - izsaucot autentificēšanās mehānismu tikko pēc kartes ielikšanas un tukšajam sertifikātu logam (jo sertifikāts vēl nav ielādējies) nospiežot Cancel, pēc tam bez pārlūka loga aizvēršanas/atvēršanas ielogoties nevar.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2010-09-13 16:54 (saite)
Un cik daudz e-pakalpojumu šobrīd ir pieejams(apmēram, protams)?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2010-09-13 17:10 (saite)
Precīzi 29.

un tiem tikai viens galīgi nenopietns "8.Iesniegums Valsts policijai", kaut gan varbūt tik traki nav, jo e-parakstu ta nevajag, atšķirībā no elektroniska iesnieguma iesniegšanas, piemēram, Iekšlietu ministrijai :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2010-09-13 17:01 (saite)
paskatījos.
kā lietotājam ne gluži muļķim- bik sapiņķerēts izskatās.
bet uzzināju ka manam tēvam ir cits uzvārds / tie gan ir podi/.
jā- ielogojos ar ibankas kodiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2010-09-13 17:12 (saite)
nu redz, vēl vari skatīties vai, piemēram, es neesmu pa kluso pie tevis piedeklarējies un gan jau vēl kaut ko var izdomāt :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2010-09-13 18:57 (saite)
manuprāt nebiji gan.

veselības ar pārskatīju - prostatas analīzes nav pierakstītas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2010-09-13 21:22 (saite)
Ļoti ērta tā saskarne man nelikās. Un ierobežojums gads vispār likās smieklīgs.

(Atbildēt uz šo)


[info]ld
2010-09-14 11:22 (saite)
inchiigi, kas par mani zinaams un uzskaitiits.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?