per silentium ad as†ra mille - [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 30th, 2015|12:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
pavasarī uz senču kapiem domāju stādīt kanapes. un citus lietderīgus ziedus.
vakar biju pie vecōpja Brāļu kapos. sen nebija būts. famīlijā visi vēl dzīvie domāja, ka Miķelis (Mihkel) ir no Vīlandes, bet internāti ātri atklāja, ka viņš ir lepns Sāmsalas dēls. un šorīt jau sarakstos ar kuŗās tur pakāpes brālēniem un māsīcām, dzīviem ikauņu ratiniekiem.
neticamas sagadīšanās rezultātā es uzaugu tikai akmens sviediena attālumā no mājas, kurā kopš 1902. gada, kad viņi ar sieviņu pārceļas uz Rīgu, dzīvoja vecŌpis. kurā piedzima Ōme. tolaik tur bija pilnīgi lauki. vienā pusē – Pokrova kapi, otrā – purvs, aizbērtā Sarkandaugava. Vecōpis Šarlotes ielā (vienā brīdī tā pārtop par Krišjāņa Valdemāra ielu) nodzīvo līdz 35jam, mirst ar astmu. man ir konspirācijas teōrija, ka viņš to sūda astmu saķer no puŗa gaisa. katrā gadījumā, es astmā iedzīvojos 35 gadus vēlāk, hruščoffkā uz purvā sadzītiem pāļiem.

bet nu pietiks reminiscēt, laiks iet sēt. pulkstenis vairs nav rīts, pasaule viskauko no manis gaida.
khe, kāds naivums viņas ta vecumā.

atmiņas no Veimārstrātes
LinkLeave a comment

Comments:
From:[info]chaika
Date:November 30th, 2015 - 03:02 pm
(Link)
zied kā flokši, bet nav tak flokši!
From:[info]ernuerna
Date:November 30th, 2015 - 03:27 pm
(Link)
nē, nu kaut kad man Tevi ar to Regīnu Ezeru būs jāizvizina!
[User Picture]
From:[info]starro
Date:November 30th, 2015 - 10:51 pm
(Link)
es varētu ar godu eskortēt
From:[info]ernuerna
Date:November 30th, 2015 - 11:58 pm
(Link)
jā, tas būtu krāšņi!
[User Picture]
From:[info]romija
Date:November 30th, 2015 - 08:56 pm
(Link)
baigais viltīgā runčeļa smaids :)
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:November 30th, 2015 - 11:14 pm
(Link)
es dzīvoju Valdemārielas mājā, kas 1938. celta uz Šarlotes ielas. rakstāmgaldā glabājas oriģinālais projekts ar saskaņojuma štempeļiem un nodevu pastmarkām.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:December 1st, 2015 - 02:51 pm
(Link)
Fāāfāk. es tikko izlasīju uzjautrinošu skolasbiedrenes rakstu un atcerējos Morisu Halli man pirms pāris gadiem stāstām, kā viņš 33ajā, desmitgadīgs puišelis, dzīvojošs Nītaures ielas pašā sākumā, bijis spraucies caur pilsoņu drūzmu pāri ielai, lai savām acīm redzētu franču sūtni, kas atklāj bareljefu Briānam. pieļauju, ka Moriss patlaban ir vienīgais dzīvais zemietis, kas to dienu tai vietā ir pie- un redzējis.
tā kā man iekļūšana āesvē vairs nedraud, nāksies izmantot veco labo epistolāro žanru vai ņemt un uzskaipot, lai izspiestu vēl kādas sulīgas detaļas vai momentuzņēmumus no ģimenes archīva no mūsu rajončika.
jū, es Tavu māju zinu ;) šodien pat ar vellō noganījos garām.
lūk, un Moriss stāstīja, ka 30to sākumā līdz ar Nītaures ielu „Rīga arī beigusies”. Franču liceju (ex-ķīmfaku) ar franču entuziastisku dalību uzbūvē drīz pēc piemiņas zīmes atklāšanas, bet Šarlotes ielas otrā pusē, cik vien tāļu acis redz, esot bijusi stādu un koku audzētava, pēc tam hipodrōms un pļavas, un jau minētie purvi.
man bija šķitis, ka Valdemāreni visā gaŗumā jau agrāk palaida, bet laikam tak tikai īsi pirms kaŗa… man uz sienas reku karājas Rīgas 36. gada karte. uz to brīdi jau izbūvēta Vāgnera iela – posms no Nītaures/Briāna līdz Mālpils stūrim – kuru apvienojot ar Valdemāra sākumu un Šarlotes turpinājumu, pēdējā no braša Rīgas lielceļa pārtop par mazu appendix vermiformis. sic transit, vienvārdsakot ;)