Nepabeigtā dienasgrāmata


17. Jūlijs 2010

(bez virsraksta) @ 12:40

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 17. Jūlijs 2010 - 16:55
(Link)
ultravioletais starojums

Non-physicists often associate the word with ionizing radiation (e.g., as occurring in nuclear weapons, nuclear reactors, and radioactive substances), but it can also refer to electromagnetic radiation (i.e., radio waves, infrared light, visible light, ultraviolet light, and X-rays) which can also be ionizing radiation, to acoustic radiation, or to other more obscure processes. What makes it radiation is that the energy radiates (i.e., it travels outward in straight lines in all directions) from the source.
[User Picture Icon]
From:[info]morraa
Date: 17. Jūlijs 2010 - 18:47
(Link)
Nianse ir terminologijaa. Anglu valodaa jebkursh starojums ir radiation; latvieshu valodaa radiaacija ir ionizeejoshais starojums.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 17. Jūlijs 2010 - 21:47
(Link)
tas nav valodas jautājums, bet lietojuma jautājums. ja radiācija ir jonizējošais starojums, tad ko nozīmē šāds google atrasts teikmums: "Tāds radiācijas tips ir pazīstams kā jonizējošā radiācija"?
[User Picture Icon]
From:[info]morraa
Date: 17. Jūlijs 2010 - 21:57
(Link)
Tas teikums noziimee lietojuma kljuudu :) elementaari. ne jau viss kas ir guuglee un wikipeedijaa ir 100% pareizi un taisniigi. Laikam tas nav jaaskaidro.
Bet nu, tomeer shis striids ir ne par ko, jo latvieshi aatri amerikanizeejas un anglicizeejas, taapeec loti driiz jebkursh starojums tiks arii oficiaali saukts par radiaaciju un laikam nevar no taa beegt.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 17. Jūlijs 2010 - 22:11
(Link)
nav īstas loģikas tajā ieradumā, kad viens starojuma veids no visiem starojumiem tiek saukts par radiāciju, ja pats vārds "radiācija" savā izcelsmē nenozīmē neko citu kā to pašu "starojumu"
[User Picture Icon]
From:[info]dekaels
Date: 19. Jūlijs 2010 - 13:39
(Link)
Nevienu jau tas vairs neinteresē (droši vien), bet tev nav taisnība. "Elektromagnētiskais starojums" un "elektromagnētiskā radiācija" ir sinonīmi, turklāt sen. (Skat., kaut vai šo te vārdnīcas ierakstu.) Tak kaut vai skolās par to ir jāmācās. Drīzāk tendence par radiāciju saukt tikai joniz. starojumu ir jaunāka.

Nepabeigtā dienasgrāmata