Nepabeigtā dienasgrāmata


8. Decembris 2009

(bez virsraksta) @ 17:23

 

Comments

 
From:[info]unpy
Date: 8. Decembris 2009 - 18:04
(Link)
Aha. Šis ir vecs anesteziologu triks. Vēl no padomju laikiem. Saistīts ar to, ka šiem kungiem kremt, ka biezās aploksnes saņem pamatā ķirurgi.
:))
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 8. Decembris 2009 - 18:06
(Link)
baidos, ka tas ir saistīts ar to, ka cilvēks ir kretīns
From:[info]unpy
Date: 8. Decembris 2009 - 18:16
(Link)
Tas ir saistīts ar lipīgo arodkretīnismu. Izklausās skarbi, bet aplokšņu neņēmējs ārsts ir izņēmums, nevis likumsakarība. Un tur iestājas situācijas idiotisms. Ķirurgam dod "tāpat". Anesteziologam neviens nekad(ja nu pats pacients nav anesteziologs) "tāpat" nedos. A šis ta jūtas nopelnījis. Tad nu izspiež. Cik kulturāli mācēdams. Jo jūtas apdalīts.
From:[info]unpy
Date: 8. Decembris 2009 - 18:20
(Link)
Izlasīju, ko uzrakstīju - palabošu akcentus. Cilvēks, kurš neņem aploksnes(zināmā mērā "dzeramnaudas") ir izņēmums. Tas, vai viņš ir ārsts vai sētnieks, tam nav principiālas nozīmes.
From:[info]karuna
Date: 8. Decembris 2009 - 21:20
(Link)
Par īstām dzeramnaudām ir nedaudz cita situācija. Piemēram, ASV restorānos tās ir gandrīz obligātas, bet tāpēc, ka tur viesmīļiem restorāns gandrīz neko nemaksā, bet IRS aprēķina nodokļus it kā viņi būtu saņēmuši no klientiem dzeramnaudu vismaz 15% no rēķina vērtības. Ja saņem vairāk, tad arī tas viņiem jādeklarē un jāmaksā nodokļi. Turklāt mūsdienās vairums maksā ar kredītkartēm, uz rēķina pierakstot, cik lielu summu viņš grib dot dzeramnaudā, tā kā noslēpt daudz neko neizdosies.

Bet viens cits aspekts ir tas, ka viesmīļiem ir pieņemts saņemtajā dzeramnaudā dalīties ar trauku mazgātājiem un pavāriem. Mūsdienās tas kļūst mazāk populāri, jo pēdējiem diviem maksā cietu algu un miers, bet agrāk tas bija populāri.

Nepabeigtā dienasgrāmata