Nepabeigtā dienasgrāmata


16. Decembris 2008

(bez virsraksta) @ 18:07

 

Comments

 
From:[info]king
Date: 16. Decembris 2008 - 19:35
(Link)
Ak jā, vēl ir būtiski piebilst, ka, ja pirms kādiem diviem gadiem bankas kredītlīniju varēja piešķirt pilnīgi jaunam uzņēmumam, balstoties uz parastu iesniegumu uz vienas A4 lapas, tad šobrīd to var iegūt tik ar izvērstu un pamatotu biznesa plānu + ķīlu (viticamāk, ka nek.īp.) un arī tad ar nesaprātīgu procentu likmi. īsāk sakot, cilvēki izmantoja easy money pieejamību par zemiem procentiem labu laiku atpakaļ, bet šobrīd tas periods ir beidzies un izrādās, ka liela daļa nav gatava tik krasam pavērsienam. Tagad vainot tikai uzņēmējus, ka viņi nav iedomājušies par tik strauju krīzi, nebūtu īsti korekti. Nu nav tā, ka cilvēki visu laiku to vien darītu kā gaidītu krīzi un audzētu tam brīdim rezerves. Krīze parāda, kuri biznesi ir paliekoši un sabiedrībai fundamentāli nepieciešami, un no otras puses - bez kuriem principā var iztikt vai kas nav spēcīgākie savā jomā. Ciniski, bet fakts.
[User Picture Icon]
From:[info]starro
Date: 16. Decembris 2008 - 19:45
(Link)
fundamentāli nepieciešams nav nekas. pie razkrutkas gribu un varu algot mājkalpotāju, ķēkšu, dārznieku un sētnieku. un pats tikmēr specializējos uz nišu. kad mani krutajie klienti negribīgi, bet apņēmīgi savus džipus sāk mazgāt paši, tad arī man pusdienās jāņem paša smērētās sviestmaizes, nevis jāizmanto sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi.
Attīstīta ekonomika nozīmē organizētu darba dalīšanu; stagnējoša - kad katrs ieraujas savā kaktiņā, ar aizdomām uzklausa priekšlikumus sadarbībai.
From:[info]king
Date: 16. Decembris 2008 - 19:51
(Link)
Taisnība. Ar fundamentālo biju domājis vairāk pirmās nepieciešamības preces un pakalpojumus, pie kuriem mūsdienās itin mierīgi varētu pieskaitīt arī mobilos sakarus.
Diez vai cilvēks atteiksies no iespējas iepirkties veikalā un pēkšņi sāks pats audzēt burkānus pilsētas apstākļos. Drīzāk jau lieku reizi neaizies uz kino vai nenopirks dārgāku vīnu. Recesijas apstākļos mazāk luksusa un vairāk fokusa uz pirmās nepieciešamības precēm, kā jau te kolēģi izteicās - skolas mācību grāmatu klasika.
[User Picture Icon]
From:[info]sara
Date: 17. Decembris 2008 - 01:00
(Link)
man patīk- kā Tu izsakies !
From:[info]king
Date: 17. Decembris 2008 - 19:36
(Link)
paldies!

Nepabeigtā dienasgrāmata