Nepabeigtā dienasgrāmata


15. Februāris 2007

(bez virsraksta) @ 13:06

meklēju internetā izskaidrojumu tam, kāpēc tiek uzskatīts, ka antibiotiku lietošanas laikā nedrīkst dzert alkoholu, un atradu to, ka nekāda īsta izskaidrojuma nav, ja nu vienīgi slimnieks ir bijis beigts ar hepatītu, bet tādam jau alkoholu nevajadzētu tikvaitā
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]aleja
Date: 15. Februāris 2007 - 13:04
(Link)
vai tev šķiet, ka internetā ir atbildes uz visiem jautājumiem?
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 15. Februāris 2007 - 13:05
(Link)
ja nav šeit, tad nav vispār
[User Picture Icon]
From:[info]cannibalsmith
Date: 15. Februāris 2007 - 16:19
(Link)
Āmen.
From:[info]asiize
Date: 15. Februāris 2007 - 13:08
(Link)
ir nācies dzirdēt, ka šāds pieņēmums ir tikai postpsrs valstīs.
bet nu to loģisko argumentu jau visi zina - antibiotikas parasti lieto iekaisuma gadījumā, rūgstošie alkoholiskie dzērieni dara iekaisumiem labu, antibiotikas dara sliktu. Nav jēgas lietot abus reizē.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 15. Februāris 2007 - 13:16
(Link)
nē, arguments ir papildus slodze aknām, taču no divām glāzēm šņabja arī ir dubulta slodze aknām, salīdzinot ar vienu glāzi šņabja, tā ka kritēriji ir relatīvi, turklāt vēl atkarīgi no konkrēto aknu celtspējas
From:[info]formica
Date: 15. Februāris 2007 - 13:08

The real reason

(Link)
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 15. Februāris 2007 - 13:14

Re: The real reason

(Link)
"So half a glass of an alcoholic beverage of our choice would be fine"
[User Picture Icon]
From:[info]siltavieta
Date: 15. Februāris 2007 - 14:03
(Link)
man piemēram elementāri, ja es dzeru antibiotikas un alkoholu, tad es nāvīgi piedzeros un man ir nāvīgi slikti.
From:[info]susure
Date: 15. Februāris 2007 - 14:07
(Link)
1. antibiotikas tiek valjaa no bakteerijaam. visaam. arii taam, kas aizsargaa muusu labo kungjiiti. attieciigi nav kaut kaada bremzeejoshaa faktora alkohola iedarbiibai. t.i.- tu piedzeries shausmiigi aatri.
2. liela dalja antibiotiku jaadzer cik tur reizes dienaa lai konkreeto vielu daudzums buutu konstants asiniis. alkohols sho vielu koncentraaciju stipri samazina. tb- ja tu dzer antibiotikas lai tiktu valjaa no kaadas sts kaites un kursa viduu iedzer alkoholu, koncentraacija tiek izjaukta un kurs ljoti iespeejams buus jaasaak no saakuma bet jau ar citaam zaaleem,jo pret shiim jau buus veidojusies noturiiba.
3. (kur man diemzheel nav piemeeru) dazhas, ljoti speeciigas antibiotikas savienojumaa ar alkoholu rada nepatiikamus blakusefektus. slikta duusha, vemshana, galvassaapes, koma. vopshem slimniica. bet es neesmu paarliecinaata vai tas gadiijumaa nav saistiits ar dranjkjiigaam aknaam un niereem.
[User Picture Icon]
From:[info]tessera
Date: 15. Februāris 2007 - 14:43
(Link)
Metronidazols, piemēram. Kad manai māsai bija kāds tur niknais iekaisums un viņa ārstējās ar metronidazolu, tad pietika ar 2 pavisam mazām glāzītēm šņabja, lai būtu jāsauc ātrie.
[User Picture Icon]
From:[info]zvirbuleens
Date: 15. Februāris 2007 - 16:24
(Link)
Ir dzirdēts, ka jebkurš iemesls ir labs, lai iedzertu... tad kāpēc šis nebūtu pietiekami labs iemesls, lai nedzertu? :D
[User Picture Icon]
From:[info]south
Date: 15. Februāris 2007 - 18:08
(Link)
ļoti primitīvi - alkohols organismā paātrina vielmaiņu.
ko tas nozīmē? tas nozīmē to, ka visādi procesi notiek daudz ātrāk, kaut vai tā pati novecošanās - 35 gadīgs alkoholiķis izskatās uz visiem 50.
tālāk - ierijam aspirīnu dzerot šņabi. kas notiek? tieši tā - aspirīns sadalās organismā teiksim 5 - 20 reizes ātrāk. un organisms saņem trieciendevu medikamentu un tāpēc nereti atlūzt vai nomirst.
antibiotikas ir atkal bakteriozs medikaments.. respektīvi tur tie procesi notiek citādāk, tāpēc lielāko daļu antibiotiku pēc idejas ar alkoholu var lietot.

vēl viena lieta - daži cilvēki uzskata vārdu 'antibiotikas' par kaut ko nenormāli ūūber un pat tad kad lieto aspirīnu, saka, ka lieto antibiotikas :)

Nepabeigtā dienasgrāmata