aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
tās autortiesības jau ir bijušas vienmēr, tur nekas nemainās. katru reizi, kad es gribu rādīt kādu Kinostudijas filmu, man ir jāizņem 2 licences no AKKA/LAA, kā arī līdz šim - par pašu izrādīšanu - no NKC. AKKA/LAA ir konkrēti autortiesības, kas tur ir jau gadiem, jautājums ir par pašu filmu izrādīšanu, restaurēšanu, tulkošanu etc. tāpat kā mūsdienās tapušās filmas pieder filmu studijām, kaut arī autoriem ir savas tiesības, bet tā nav īsti viņu daļa nodarboties ar filmu apsaimniekošanu.

bet, kā izskatās, visiem bija ļoti bail par to, ka Kinostudija varētu uzvarēt (no lsm.lv):

"Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma atzīst, ka tiesas procesa iznākums ir pozitīvs, jo atzīst autoru, nevis kāda privāta uzņēmuma tiesības uz padomju laikā radītajām filmām.

Tagad jāizstrādā mehānisms, kā turpmāk praktiski varēs notikt sabiedrībai nepieciešamās darbības ar šīm filmām – izplatīšana, digitalizācija, restaurācija, pieejamības veicināšana, norāda Rietuma. Šīs funkcijas ir paredzētas Nacionālā kino centra nolikumā un atbilst sabiedrības interesēm, tāpēc Nacionālais kino centrs turpinās iesākto darbu šajā virzienā, turklāt visi šie procesi prasa lielu finansiālu ieguldījumu, kas ir pa spēkam tikai valsts institūcijai, tāpēc Nacionālais kino centrs apzinās savu atbildību par Latvijas filmu nozares kultūras mantojuma tālāko likteni."


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?