hipopotama pieraksti

Parent teacher conference

Parent teacher conference

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Audzinātāja šodien gāja cauri Emī attīstībai un spējām, lielākoties slavēja - E esot jaunākā viņas grupiņā un ļoti daudz jau māk vai esot vērojams liels progress. Mācās risināt konfliktus, esot kļuvusi vokālāka, lai arī vēl arvien esot intraverta, bet veidojot attiecības arī ar citiem pieaugušajiem (citām audzītēm).
Jāstrādā pie burtu un ciparu atpazīšanas, tas vienīgais šobrīd pieklibo.

Ar to mūsu prombūtni es jūtos vainīga par to, ka nevaram pilnvērtīgi viņai dot saskarsmi ar dažādām paaudzēm - vecvecākiem un vecvecvecākiem, māsīcām, manu māsu un brāli, P brālēnu un viņa ģimeni, draugiem, u.tml. Tādi mazliet aplaupīti tie mani bērni. Cenšamies dot, cik vien varam, bet mēs nespējam aizvietot vairākas paaudzes un dažādas saskarsmes. Tā man pietrūkst, ļoti, ļoti pietrūkst. Vēl daži gadi.
  • Es nezinu, kā būtu jūsu ģimenē, bet es dažreiz ar ironiju nodomāju, ka mani LV radi manu ģimeni satiek tik tad, kad māsas atbrauc vai retāk. Jo viņas atbrauc reti un ir noteikti jāsatiek. Mani var satikt jebkurā brīdī, tāpēc vienmēr atliekas un beigās nesatiek nemaz :D
    • Tas gan nav par vecvecākiem, tas ir par maniem brālēniem/māsīcām. Savukārt manu bērnu visi 8 brālēni&māsīcas pa ārzemēm (par ko man egoistiska škrobe, bet ļaunu prātu ne uz vienu, protams, neturu).
      • Manas māsīcas/brālēnus mēs arī droši vien nesatiktu, bet vīra gan (viņš gan vienīgais bērns, nav māsu/brāļu, tā ka loģiski). Toties mani vecāki, vīra vecāki, mūsu vecvecāki, mana māsa brālis, viņu ģimenes. Sanāktu nevāji.
  • Ko pie jums no tik maziem sagaida burtu un ciparu ziņā? (ja jau kkas pieklibo?)
    • Nosacīti pieklibo, viņa neatpazīst ciparus; burtus, ko mācījušies bd atceras (līdz es viņai sāku jaukt galvu ar LV burtiem), bet ciparus - ne. Jaucot 5 un 4 vai kaut kā tā. Ne jau ka viņi sagaida, ka nepilni 3gadnieki zinās visus burtus un ciparus, bet sāk pamazām mācīties.
  • Burti un cipari?! Luucija maak skaitiit liidz divi o_O
    • Emī latviski skaita līdz 10, angliski līdz 18, spāniski līdz 5; izskaitīt kaut ko (rozīnes, piem) prot līdz 5; ja vairāk, tad putrojas. Viņi tagad mēģina ciparus sākt atpazīt, kā izskatās.
      Bet es lasu citu mammu ierakstus un saprotu, ka viss ir tik dažādi - es esmu lasījusi kaut kādus ierakstus un domājusi - joopcik, Emī līdz tam kā līdz mēnesim... Tā ka viss jau atkarīgs no tā, uz ko uzsvars. Līdz 10 viņa iemācījās skaitīt, kad cīnījās pret gulētiešanu - lai nomierinātu (sevi un viņu), skaļi skaitīju līdz 10. Tos pārējos - skaitam, kad šūpojas šūpolēs un citos gadījumos. Man gan gribētos, lai viņa ar mani runājas, bet ja jau tas tā nenotiek, tad vismaz skaitam.
      • Ciparus ikdienaa ir vieglaak, jo viskautko var skaitiit liidzi. Mums pie ledusskapja ir burtinju magneeti un es ik pa briidim Luucei esmu raadiijusi un teikusi, ka "M mammas burtinjsh un T teeta burtinjsh utt", bet redzot, ka vinjai taa info galiigi neaizkjeras smadzenees nospriedu, ka par aatru.
        Taapeec esmu drusku shokaa par to, ka tas viss tik mazam kjiparam jau jaazina. Man likaas, ka burtus taa nopietni saak maaciities tad, kad maacaas lasiit - ap 4 gadiem.
        • Tā ļoti pārliecinoši E atpazīst tikai savu burtu :)
          Šeit tas valdošais viedoklis ir, ka bērnam burtus un ciparus jāsāk rādīt, cik ātri iespējams un ļaut tam nosēsties. Piemēram, kad viņi mācās burtus (katru dienu vienu), viņi dabū no papīra izgrieztu lielu burtu un to apzīmē/aplīmē/izkrāso; audzītei ir kaut kādas lietas, kas sākas ar to burtu un viņi tās min vai tml. Bet nu Emī ir grupā, kur kopā ir 2.5-3.5gadnieki, tā ka viņa ir jaunākā, droši vien ap/pēc 3 tas viss vairāk aizķeras.
          • Interesanti, ka tik agri sāk nopietni mācīt burtus/ciparus, lai gan nevaru saskatīt neko sliktu ar to. Alise atpazīst burtu A, šad un tad viņai pamācu citus burtus (un esmu to darījis jau sen), bet īpašu interesi neizrāda, tādēļ es neuzbāžos. Tas pats ar skaitīšanu, esam centušies viņai iemācīt, ka pēc divi ir skaitlis trīs, bet nē, ir tikai daudz. Bet nekas, viņai vēl pusgads, lai iemācītos, citādi būs jāsvin Daudzgadu DzD :D
      • Es kaut kaa shobriid driizaak koncentreejos uz to, lai vinja iemaacaas runaat, izteikties, pastaastiit kas uz sirds, paplashina vaardu loku.
        Bet var jau buut, kas tas viens otru neizsleedz, hm
        • Tāpēc jau es saku, ka bērni ir dažādi. Es arī mēģinu paplašināt vārdu krājumu un veicināt emociju atpazīšanu, bet Emī uz to baigi nepavelkas (izņemot imaginary play, kur parasti spēlējam bērnu dārzu un tad izspēlējam dažādas dzimšanas dienas/košanu un sišanu situācijas un time-out'us). Tad nu mēs skaitām :)
    • Alisei tas pats, viņas pasaulē pastāv skaitļi "1", "2" un "daudz". Viss, kas ir virs divi, ir daudz :D
Powered by Sviesta Ciba