ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2015-11-19 09:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nav izslēgts, ka publikai pamazām sāk pielekt

šis

https://www.facebook.com/ReligionIsTheProblem/


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]narrenschiff
2015-11-19 10:38 (saite)
Nu, un citiem, piemēram, reliģija liek piecelt pakritušu cilvēku uz ielas, dibināt slimnīcas, ja, arī finansēt zinātni un nabadzīgus studentus. Kāpēc tāda selektivitati no jūsu puses?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2015-11-19 10:51 (saite)
Diemžēl parasti gan zinātnes finansējums no reliģijas puses ir kāda variācija par Templtona prēmijas tēmu. Pie tam, kas attiecas uz slimnīcu un izglītības finansēšanu, tad tikpat un lielākā mērā ar to nodarbojas sekulāri filantropi un institūcijas, līdz ar to tas īsti neskaitās kā pluss specifiski reliģijai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]narrenschiff
2015-11-19 11:00 (saite)
Protams, tāpat kā sekulāri finansēts terorisms arī nav kaut kas ārkārtējs. Man liekas, extranjero ar "ticība ir tā, kas ļauj vieniem cilvēkam paveikt lietas, atšķirībā no tiem, kas to nespēj" bija domājis kaut ko citu, varbūt tieši individuālā un relatīvā, nevis makrolīmenī. Tāpat reliģija kādam var teikt "esi labs" un kādam tas neko neizteiks, un viņš izdomās būt labs tieši ārpus reliģijas. Tāpat kādam sekulārisms teiks "esi labs" un viņš nenopirks šo argumentu, un tikai reliģijā saskatīs jēgu "būt labam."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2015-11-19 11:13 (saite)
Problēma gan ir tā, ka pat individuālā līmenī tas nozīmē balstīt savu rīcību datos nesakņotos, empīriski (to the extent of our knowledge) nepatiesos pieņēmumos par pasauli, kas man kā evidence-based policy-making piekritējam šķiet visai apšaubāma taktika (salīdzinājumam – manis pārstāvētās/atbalstītās idejas par labdarību).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2015-11-19 13:17 (saite)
Sekulārisms pasaka, kāpēc būt labam a) kompaktāk un b)nestrīdoties ar Okama principu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?