ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-09-29 16:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Melnajam Robinam patiks
Nu tātad identificējas ar vilku.

https://jauns.lv/raksts/arzemes/622868-jokus-pie-malas-skotija-skolenu-oficiali-atzist-par-vilku

Te man ir jautājums:

Vai tādā gadījumā juridiski viņš ir joprojām cilvēks vai tagad vilks? Ja par sievietēm un vīriešiem tas nav tik svarīgi, jo tie vienalga ir cilvēki un uz tiem attiecas likumi par cilvēkiem tad šeit būs kā?

Uz vilkiem attiecas pavisam citi likumi, piemēram tos drīkst medīt medību kvotu un atļauju ietvaros, tos nedrīkst turēt mājās, tikai zooloģiskajos dārzos, tos ārstē veterinārajās klīnikās utt.


un vēl jautājums, a man nevar būt sociāli politiski ekonomiskā disforija kur es identificējos kā miljardieris, Hārvardas universitātes īpašnieks, Nobela laureāts vai valsts prezidents? Man nevar būt metafiziskā disforija kur es identificējos ar dēmonu, enģeli, dievu, man nevar būt retrospektīvi vēsturiskā disforija kur es identificējos ar Nap... eeee šķiet ka šis jau ir bijis :D


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

(Nodzēsts puksts)

[info]honeybee
2024-09-30 13:28 (saite)
nēnu tad pēc loģikas Delfiem vajadzētu celt morālo paniku par tiem, kas neidentificējas tā, kā Tu ar ctulhu par sevi identificējas, kas pretty much varētu būt lielākā populācijas daļa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-09-30 13:32 (saite)
A viņi vaita neidentificējas ar savām personām pa lielam, nu tb galvas saturu? Nē nu labi Dr. Hauss tik stipri identificējās ar savu ķermeni ka atteicās no kājas protezēšanas, bet tas ir vairāk izņēmums un arī šķiet aplama identificēšanās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2024-09-30 13:37 (saite)
nē, cilvēki identificējas visvisādi, un pat ja mēs aprobežojamies tikai ar kognīciju, tad "visa tā miskaste, kas ir galvā" ir tikai maza daļiņa no tā, ar ko cilvēki identificējas, un otrādi, cilvēks var identificēties ar to, kas objektīvi galvā nav, plus var identificēties ar to, kas vispār ir nevis galvā, bet ekskluzīvi sociālajā sfērā, t.i., as savu sociālo lomu sabiedrībā

ja nu kaut kur es teiktu, ka pastāv mentāla problēma, tad es to saskatītu uzmācīgā vēlmē skraidīt apkārt un stāstīt visiem pārējiem, ka viņi nemāk pareizi identificēties :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-09-30 13:44 (saite)
Nu jā tikai ne vienmēr ir labi konsekventi uztvert visas identificēšanās par realitāti, nu precīzāk sakot izskatās ka nav labi vienmēr akli sakot tam kā kurš identificējas, var sanākt avārijas.

Primitīvais piemērs kurš te jau bija: Puisis identificējas kā vilks => visi viņu uztver kā true vilku => viņš tiek nomedīts. Šis piemērs izklausās smieklīgs bet mazāk krasos gadījumos iespējams ka šāda identifikācijas ņemšana vērā var izsaukt kaut kādas sliktas lietas.

Līdz ar to sanāk: a) Katrs var identificēties kā grib b) Pārējie var to neņemt vērā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2024-09-30 13:37 (saite)
Es for the most part neidentificējos īpaši nekā, es esmu un es kaut ko daru, bet tas nefokusējas par kaut kādu eksplicītu identitāti (un tiktāl, cik man tur kaut kas ir, tas man nerada nekādas pretenzijas uz citiem vai lietu iekārtošanu in general)

https://www.paulgraham.com/identity.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2024-09-30 13:45 (saite)
yeah
un neko, no tā arī nevienam gabals nenokrīt :) cerams :)

(es arī pēdējā laikā esmu diezgan skeptiska par savu "identitāti", jo nu, eh, ir tas, ko es "daru" un ja es pēc tā identificētos, tas būtu jokaini, un ir tas, ko par mani domā un ar ko identificēties būtu taisnais ceļš uz elli (to, kas ir citi cilvēki) un tas, ko es domāju un kā es jūtos atkal ir pārāk daudz un man gribas saglabāt šo brīvību)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-09-30 13:47 (saite)
Tas meiko sensu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2024-09-30 14:49 (saite)
Apmēram tā, jā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?