ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-08-10 22:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vajag cietoksni
Lasu Satori

https://satori.lv/article/eiropa-ka-cietoksnis-saruna-ar-ievu-raubisko

un tur ir viedoklis ka Eiropu nevajag veidot par cietoksni. Man šķiet ka vajag, aiz tā vienkāršā iemesla ka tikai spēcīgs cilvēks vai organizācija vai valsts var efektīvi palīdzēt citiem. Gribēt palīdzēt var arī vājš, reāli palīdzēt - tikai spēcīgs.

Tas ir kā ar slimnīcu: Labi iekārtota, labi apgādāta slimnīca ar kompetentu personālu ir efektīva. Slikti apgādāta, nolaista slimnīca bez medikamentiem, bez iekārtām ar pārgurušu vai nekompetentu personālu palīdzēt var daudz mazāk vai nemaz arī ja tam personālam ir vēlme palīdzēt. To var ekstendēt arī uz valsti. Palīdzības meklētājus var efektīvi uzņemt un viņiem reāli palīdzēt tikai spēcīga valsts vai valstu savienība ar labu infrastruktūru, augstu drošības līmeni, apmierinātiem pilsoņiem kuriem ir augsts dzīves līmenis. ``slima`` valsts nevienam palīdzēt nevar, drīzāk pēc kāda laika cilvēki bēgs no tādas.

Secinājums:

Attīstīto valstu savienībai/ attīstītai valstij jāsaglabā savs augstais līmenis. Tikai tad no viņām būs jēga. Arī palīdzēšanas aspektā.

Tāpēc vajag labi aizsargātu drošu cietoksni kurā realizējas rietumu vērtības un dzīves veids.

Un atceramies noteikumu lidmašīnās pie dekompresijas: Vispirms uzliec skābekļa masku pats, tikai tad pasniedz tuvākajam. Kāpēc? Tāpēc ka citādi kamēr tu dosi citam, pats zaudēsi samaņu. Bet ja nezaudēsi un nodrošināsi sevi, varēsi palīdzēt vairākiem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2024-08-11 12:04 (saite)
Nu, varētu, principā, argumentēt, ka sakarīgas industriālas valsts stāvokli Indija anyway būtu sasniegusi, tirgojoties ar Rietumiem (nav jau tā, ka briti bija pret savu tehnoloģiju un know-how eksportu arī uz vietām, kas nebija viņu kolonijas), savukārt kļūt par paralamentāru konstitucionālu sekulāru demokrātisku vietējā parauga republiku viņiem galīgi nebūtu bijis obligāti vai vajadzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-08-11 12:09 (saite)
Neskatoties uz Indostānas p/s cilvilizāciju un kultūru ļoti seno vēsturi mašīnu civilizāciju pie viņiem ieimportēja briti nevis viņi līdz tai nonāca paši. Tur ir visādi iemesli kāpēc tā, bet fakts uz sejas. Vot par japāņiem šķiet var teikt ka viņi paskatījās un adaptēja mašīnu civilizāciju pie sevis bez būšanas kolonizētiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2024-08-11 12:13 (saite)
Musketes un lielgabalus (un vajadzīgo ķīmiju un metalurģiju to taisīšanai) viņi ļoti sekmīgi ieviesa labu brīdi pirms britiem. Kas, protams, kaut ko pasaka par cilvēku (ne tikai Indijā) prioritātēm, bet arī par to, ka ar tehnoloģiju ieintegrēšanu tur jebkurā gadījumā varētu nebūt bijis īpašu problēmu.

Also, ģenerāli esmu par to, ka civilizācija pie sevis pašnosakās uz lietu ieviešanas tempiem, sarakstiem un protokoliem, atnākt ar ultimātu "lai jums nākamgad būtu savi tvaikoņi un telegrāfi vai arī" nav gluži tas, par ko esmu sajūsmā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-08-11 12:16 (saite)
Nē nu jā mēs neejam pie viņiem ieviest demokrātiju/ pārstājam to darīt [cerams], pieskatām lai viņi nemēģina te ieviest šariatu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2024-08-11 12:17 (saite)
Nu jā, šis pats

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?