ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-08-10 22:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vajag cietoksni
Lasu Satori

https://satori.lv/article/eiropa-ka-cietoksnis-saruna-ar-ievu-raubisko

un tur ir viedoklis ka Eiropu nevajag veidot par cietoksni. Man šķiet ka vajag, aiz tā vienkāršā iemesla ka tikai spēcīgs cilvēks vai organizācija vai valsts var efektīvi palīdzēt citiem. Gribēt palīdzēt var arī vājš, reāli palīdzēt - tikai spēcīgs.

Tas ir kā ar slimnīcu: Labi iekārtota, labi apgādāta slimnīca ar kompetentu personālu ir efektīva. Slikti apgādāta, nolaista slimnīca bez medikamentiem, bez iekārtām ar pārgurušu vai nekompetentu personālu palīdzēt var daudz mazāk vai nemaz arī ja tam personālam ir vēlme palīdzēt. To var ekstendēt arī uz valsti. Palīdzības meklētājus var efektīvi uzņemt un viņiem reāli palīdzēt tikai spēcīga valsts vai valstu savienība ar labu infrastruktūru, augstu drošības līmeni, apmierinātiem pilsoņiem kuriem ir augsts dzīves līmenis. ``slima`` valsts nevienam palīdzēt nevar, drīzāk pēc kāda laika cilvēki bēgs no tādas.

Secinājums:

Attīstīto valstu savienībai/ attīstītai valstij jāsaglabā savs augstais līmenis. Tikai tad no viņām būs jēga. Arī palīdzēšanas aspektā.

Tāpēc vajag labi aizsargātu drošu cietoksni kurā realizējas rietumu vērtības un dzīves veids.

Un atceramies noteikumu lidmašīnās pie dekompresijas: Vispirms uzliec skābekļa masku pats, tikai tad pasniedz tuvākajam. Kāpēc? Tāpēc ka citādi kamēr tu dosi citam, pats zaudēsi samaņu. Bet ja nezaudēsi un nodrošināsi sevi, varēsi palīdzēt vairākiem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2024-08-11 11:06 (saite)
Tā ir bet šīs 2 ir saistītas lietas. Ja valsts pilsoņi redz ka citās vietās iebraucēji taisa problēmas un degradē uzņemošās vietas tad visādiem dehumanizētājiem ir vieglāk izbīdīt robežu šķērsotāju dehumanizēšanu. Ja cilvēki redz ka netiek apdraudēti, dehumanizēšana cauri neiet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2024-08-11 11:23 (saite)
akdies, nabaga latvieši, kā ļaunie bēgļi viņus piespieda kādu dehumanizēt :((( labāk būtu bijis viņus nošaut uzreiz, lai mēs paliktu labiņi forever

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-08-11 11:56 (saite)
LV pagaidām šīs problēmas ir nebūtiskas, LV cilveki vnk skatās kas citur notiek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?