ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-02-24 13:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Diezgan trāpīgs raksts
par pseidoprogresīvajiem

https://neatkariga.nra.lv/komentari/bens-latkovskis/448418-kartejais-progresivo-absurds-apstradata-zeme-degradeta-aizaugusi-attistita?utm_source=inboxlv&utm_campaign=inboxlvNews&utm_medium=button

[ar piebildi ka sociālās izlīdzināšanas idejas arī ir vismaz stipri debatējamas]


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2024-02-24 16:56 (saite)
Sociālās izlīdzināšanas idejas vienmēr strādā tikai mazākā kopsaucēja virzienā, kas viens jau ir pietiekams iemesls neliet ūdeni uz to proponentu dzirnavām. Tāpēc sociālās izlīdzināšanas un degrowth fanu grupu Venna diagramma praksē ir viens aplis — izaugzme ir fundamentāli nevienlīdzīga.

Cita lieta, ka var zem "politikas nulltā likuma" kļauzas subsidēt izaugsmi (nevis kvotu un vietu aizpildīšanu, bet tieši jau uzrādītus sākotnējos panākumus un evidenci par aktīvu cenšanos uz priekšu un augšu), bet noteikti ne vienlīdzību uz sasniegt un iegūt centošamies rēķina.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-02-24 18:08 (saite)
Vienīgais kas no tām vienlīdzības idejām kaut cik meiko sensu ir mēģināt darīt tā lai neviens intelekts netiek izniekots, kas nozīmē visa vaida talantu medības un atbalstu - monitoringu, komunikāciju, individuālo pieeju utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2024-02-24 18:10 (saite)
Tādā veidā nav panākama vienlīdzība (ko pasvītro pats talantu koncepts), personīgi neesmu arī sajūsmā par monitoringa idejām, kas parasti noved pie dažādu veidu surveilances pieauguma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-02-24 18:15 (saite)
Nu monitorings tādā veidā ka izglītības iestādēs viņiem pievērš uzmanību, pēc viņu vēlēšanās aizvāc viņus no kopējās masas, piedāvā dažādas iespējas utt. Tas nozīmē vienlīdzību iespējās, kura vienīgā ir būtiska, par vispārējo vienlīdzību man kategoriski nošķaudīties, tāda būtu pat kaitīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?