ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-10-11 23:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Detabuizācija?
Es moš kaut ko nesaprotu, bet kāpēc būtu vajadzīga psihoaktīvo vielu lietošanas ``detabuizācija``, kuru tātad proponē Satori:

https://satori.lv/article/narenes-ir-klat

//Šādi ceram rosināt psihoaktīvo vielu tēmas detabuizāciju publiskajā diskursā un bagātināt jau notiekošo diskusiju par šādu vielu atbildīgu un kontrolētu lietojumu ar pirmās personas pieredzes perspektīvu.//

Hm. Te man kaut kas nelīmējas. Šo vielu atbildīga un kontrolēta lietošana notiek medicīnā - medicīniskajās iestādēs ārstu uzraudzībā nepieciešamības gadījumos. Piemēram sāpju noņemšana ar opiātiem.

Es domāju ka nekur citur šīs vielas jālieto nebūtu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: Quo vadis Satori
[info]ctulhu
2023-10-12 00:25 (saite)
Nē nu lietot var/ vajag medicīnā, smadzeņu pētījumos kur tas ir reāli nepieciešams. Kur vēl? Ir kāda joma kur tas kaut ko dod? OK, nu labi tādiem domātājiem kā teiksim Feinmans varbūt kaut ko arī vajag. Tas varētu būt debatējami. Tikai tad to priekš šādiem cilvēkiem joprojām var noorganizēt kontrolētos apstākļos. Nu vai var apskatīt licences/ pielaides izsniegšanu īpašos gadījumos un pēc attiecīgo medicīnas sadaļu/ neirofizioloģijas, med. ķīmijas eksāmenu nokārtošanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?