ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-09-13 23:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jūlija satraucas
Tā kura Stepaņenko

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2298022150384708&id=100005308365667&ref=embed_post

Paskatījos es uz tiem baisajiem materiāliem - a par ko drāma? Tur cita starpā ir definēts arī bioloģiskais dzimums, kas var būt vīrietis vai sieviete.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2023-09-15 11:38 (saite)
Manā semantiskajā "freimvorkā" šiem vārdiem ir tikai bioloģiska nozīme, tie ir nosaukumi bioloģijas faktu komplektiem. Pārējais, tātad, vismaz no objektīvām pozīcijām ir aplamība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dipsaks
2023-09-15 11:46 (saite)
Es sapratu, ka tavā semantiskajā "freimvorkā" ir tikai bioloģiskā nozīme. Šajā nozīmē bija arī jautājums: vai tu joprojām uzskati, ka transpersonas uzskata, ka būšana par sievieti vai vīrieti (bioloģiskā nozīmē) neizriet no bioloģijas? Cik reizes vēl tik klaji negodīgi mēģināsi izvairīties no atbildes?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-09-15 11:56 (saite)
Uzstādījums "uzskata, ka būšana bioloģiskā nozīmē neizriet no bioloģijas" ir kaut kāda inversā tautoloģija, contradiction in terms, vingrinājums demagoģijā.

Mans "points" šeit ir tajā, ka jebkāda cita nozīme (izņemot bioloģisko), pēc manām domām, ir subjektivitātes elements, politiskas signalizēšanas zīme, delūzija vai kāda kombinācija no šīm lietām un, attiecīgi, man vienkārši nerelevanta tajā pašā līmenī, kur indivīda reliģiskā vai kulinārā pārliecība, gaume utt., utjpr.

Visas šīs lietas lielākoties ir okej un manā "adžendā" nav mēģināt tās citos mainīt, bet, tajā pašā laikā, visas šīs lietas ir relevantas tikai pašam indivīdam un tiem, kuri ir izvēlējušies tās ņemt vērā, bet ne man. Es nemodificēju savu uzvedību no tā, ka vīrietis izvēlas sevi uzskatīt par sievieti vai ka jūdaists izvēlas neēst cūkgaļu vai ka vegāns izvēlas vispār nepatērēt dzīvnieku izcelsmes produktus un, simetriski, es arī necenšos modificēt viņu uzvedību pēc kaut kādiem saviem priekšstatiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dipsaks
2023-09-15 12:10 (saite)
Es sapratu, ka, tavuprāt, apgalvojums "būšana bioloģiskā nozīmē neizriet no bioloģijas" ir inversā tautoloģija (pretruna). Bet tu dīvaina kārtā joprojām neatbildēji uz jautājumu, vai transpersonas piekrīt šādam apgalvojumam, kas ir inversā tautoloģija. Tas šobrīd ir viss, kas mani šajā pavedienā interesē. Mani neintersē tavi uzskati par citām minēto vārdu nozīmēm.

Tāpēc skaidrības labad vēlreiz formulēju jautājumu: vai tu joprojām uzskati, ka transpersonas uzskata, ka būšana par sievieti vai vīrieti (bioloģiskā nozīmē) neizriet no bioloģijas?

Iespējamās atbildes:
(a) Jā
(b) Nē
(c) Nezinu, nepazīstu savus uzskatus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-09-15 12:10 (saite)
(d) Ar demagoģiju vērsties citur

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dipsaks
2023-09-15 12:20 (saite)
"Ar demagoģiju vērsties citur" nav atbilde uz uzdoto jautājumu.

Šajā brīdī, kad piecas reizes pēc kārtas esi negodīgi izvairījies no atbildes uz vienkāršu un relevantu jautājumu, ir pilnīgi skaidrs, ka tevi neinteresē patiesība par šo tēmu. Tevi kā reliģisku fanātiķi interesē vienīgi savas dogmas proponēt, izvairoties no šo dogmu kritiskas pārbaudīšanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-09-15 12:27 (saite)
Varbūt turpināšu sarunu, kad būsi atgriezies ar ievāktu statistiku vai atsaucēm uz ievāktu statistiku par to, cik procenti transpersonu ir ar kādiem uzskatiem par šo tēmu. Tu šobrīd centies ar demagoģiju un lētu retoriku radīt situāciju, kur tu varētu mēģināt oponentu parādīt sev vēlamajā gaismā, savukārt man šobrīd ir nulle intereses turpināt sarunu šādā virzienā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dipsaks
2023-09-15 12:50 (saite)
Tu nāc klajā ar grandiozu apgalvojumu, ka transpersonas maldīgi uzskata, ka bioloģisko dzimumu nenosaka bioloģija, un man tāpēc ir pierādījuma nasta vākt statistiku šajā sakarā? Mjā...

Tev ir nulle interese atbildēt uz jautājumu, jo tas nepārprotami parādīs to, cik tavs sākotnējais apgalvojums ir muļķīgs. Godīgs un saprātīgs cilvēks vienkārši atzītu savu kļūdu, bet negodīgs reliģisks fanātiķis, protams, turpinās ar lētu retoriku, izvairīties no atbildības par saviem izteikumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-09-15 12:51 (saite)
👍

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?