extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Man šķiet, ka šis ir pilnīga sofistika. Globālās piegādes ķēdes ir tikai pārtikas apstrādes un tirdzniecības tīkls. Tās ir 100% atkarīgas no agrārās lauksaimniecības (lai ko tu ar to būtu domājusi). Nu varbūt ne par 100%, jo var arī Quorn produktus ražot lielās fabrikās, bet tā šobrīd ir minimāla niša.

Lauksaimniecība ir lauksaimniecība, vai tā ir govju ganīšana vai turēšana aplokos. Mūsdienu lauksaimniecība ir daudz efektīvāka, jo tā ir efektīvāka ar tehnoloģijām, augšņu izpēti, ĢMO utml.

Bet govis ar ganībām uztur ļoti daudzās vietās. Pat Anglijā visur ir lauki, kuros ganās govis. Tās gan piebaro ar graudiem, bet tas nemaina būtību, ka ganības ir ļoti daudzās vietās.

Jautājums, par ko ir strīds, ir tas, vai gaļas iegūšana tiešām ir tik ļoti vidi postoša. Man šķiet, ka veģetārieši to ļoti pārspīlē. Jā, tā ir, ka 1 kg gaļas iegūšanai ir vajadzīgi daudz lielāki resursi nekā 1 kg sojas vai graudu izaudzēšanai. Bet ja paskatās uz pilnu ciklu, tad no govs lielākā daļa patērēto resursu atgriežas vidē organiskā mēslojuma veidā. Tikai neliela daļa tiek pārstrādāta par CO2 un CH4 (būtībā govs fizisko aktivitāšu rezultātā). Mēslojums ir labi, un tas nodrošina vairāk dabiskās vides.

Ja 100% būtu vegānu, tad mums būtu jādomā, kā aizpildīt šo organiskā mēslojuma daļu. Var to darīt arī ar augiem, audzēt lupīnu, ko pēc tam nopļauj, kompostē un iear zemē u.tml. Bet tā būtu tāda pati papildu “nelietderīga” zemes izlietošana kā govju ganības.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?