ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-07-06 17:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pētījums
par sakarību starp pārtikas izvēlēm un mental disorders:

https://ijbnpa.biomedcentral.com/articles/10.1186/1479-5868-9-67

Noslēgumā autori nāk pie secinājuma ka lai gan mentālu traucējumu prevalence veģetāriešu kohortā ir augstāka, vegānisms nav etioloģisks faktors mentālām kaitēm, bet drīzāk mentālas novirzes var ietekmēt ēdienkartes izvēli: Jeb precīzāk vieni un tie paši faktori var novest gan pie psiholoģiskām novirzēm gan pie vegāniskām izvēlēm.


Whether compared with a control group of non-vegetarians matched for important socio-demographic characteristics, or with non-vegetarians in general, vegetarians show elevated prevalence rates of diverse mental disorders. Importantly, we found no evidence for a causal role of vegetarian diet in the etiology of mental disorders. Rather, our results are more consistent with the view that the experience of a mental disorder increases the probability of choosing a vegetarian diet, or that psychological factors influence both the probability of choosing a vegetarian diet and the probability of developing a mental disorder.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]begemots
2023-07-07 20:50 (saite)
jā, man ir tāda tendence vērtēt piesauktus pierādījumus. ko lai dara. katram savs.

šai gadījumā tavs taukskābju procents taukos rada iespaidu, ka liellopa gaļā ir vairāk piesātināto taukskābju nekā eļļā.

kas gluži vienkārši tā nav. Uz 100g liellopa gaļas ir ap 1.5g piesātināto tauku, bet kanoli eļļā - 7.4g.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?